Şut antrenmanlarından uzak durun!

10.05.2020 - 17:05 | Son Güncellenme: 10.05.2020 - 17:11

Futbola dönüş öneri protokolünde yer alan detaylar takımları zorlayacak cinsten. Maçlar başlayınca kadar geçecek dönemde alınan tedbirler, salgın döneminde aslında TFF'nin ne kadar detaylı önlem aldığını ortaya koyuyor. Öyle ki şut antrenmanları bile yasak olacak!

Şut antrenmanlarından uzak durun!

Koronavirüs salgını sebebiyle liglere verilen zorunlu aranın, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıkladığı gibi 12 Haziran 2020 tarihi itibarıyla son bulması planlanıyor. TFF, futbola dönüş öneri protokolünde birçok önemli detayı paylaşırken, söz konusu protokol kulüpler açısından da bu dönemde 'el feneri' olacak.

Emrah KARALİNÇ/AJANSSPOR

Salgın döneminde evre evre nasıl tedbirler alınacağının ele alındığı protokolde, futbolcular açısından da bazı ilginç detaylar göze çarpıyor. Özellikle 3 konuda kırmızı alarm verildi.

Şut antrenmanı konusunda detay

TFF'nin açıkladığı protokole bakıldığında; koruyucu egzersizler ve düzenli toparlanma çalışmaları esnasında uzak durulması gereken bazı noktalar da tartışma yaratabilecek cinsten.

Grup antrenmanları 2, takım antrenmanları 3 periyoda bölünebilir

Hazırlık döneminin (yani maçların başlamasından önceki dönem) söz konusu olduğu periyotta grup antrenmanları evresi 2, takım antrenmanları da 3 periyoda bölünebilecek.

Şut antrenmanlarından uzak durun!

Protokole göre, uzak durulması gereken noktalar arasında yüksek şiddette ivmelenme, sprint ve şut antrenmanları yer alıyor. Bu önlemler, salgın döneminin ne kadar hassas olduğunu da gözler önüne seriyor.

Oyuncuların geri bildirimine göre şekillenecek

Ayrıca, antrenman şiddeti ve hacimlerinin günlük oyuncu geri bildirimine göre ayarlanması öneriliyor. Algılanan zorluk seviyesi skalalarının kullanılması takımlara büyük fayda sağlayacak.

Teknik adamlara, takım doktorları yardımcı olacak

Bu aralıktaki saha çalışmalarının günde en fazla 60 dakika olacak şekilde kurgulanması antrenman yükü kontrolü açısından da faydalı olacak. Teknik adamlar, antrenman programı hazırlarken, takım doktorlarının desteği ve önerilerine ihtiyaç duyacaklar.

Senin için hazırladığımız haberler