''Şutla yenemeyiz içerden oynamalıyız''

11.04.2017 - 16:22 | Son Güncellenme: 11.04.2017 - 16:22

Fenerbahçe'nin eski basketbolcusu Umut Yenice, Ajansspor okurları için Panathinaikos - Fenerbahçe eşleşmesini yorumladı!

Merhaba sevgili basketbol severler, sizlere elimden geldiğince Panathinaikos - Fenerbahce eslesmesini degerlendirecegim. Öncelikle cogu basketbolseverin aksine ben CSKA'yı rakip olarak görmek isterdim cünkü; son 2 yılda Rus takımına karşı Fenerbahce'nin ciddi bir psikolojik üstünlügü var her ne kadar gecen sene Final Four'da haksız bir sekilde kaybetsede Fenerbahce, ben olası bir eslesmede Fenerbahceyi favori görürdüm cünkü CSKA'nın salon atmosferi asla korkutucu degil ve tabi Teodosic'in bu tarz maclarda konturolünü kaybetmeye çok meyilli olması bizi avantajlı kılardı.

En büyük tehlike OAKA!

Gelelim Panathinaikos - Fenerbahçe serisine; öncelikle en büyük etken OAKA Arena, o salon tam bir cehennem ordan cıkmak hic kolay degil,  her ne kadar Pana'nın kadro kalitesi gecen senelere göre daha düsük olsa bile evlerin de hiçte kolay lokma degiller. Özellikle Rivers, Mike James, gibi tempolu skorer oyuncuları Calathes, gibi saha görüsü yüksek kısaları, atlet uzunları ve özellikle Bourousis gibi kalıplı sutu olan sırtı dönük oynayabilen bir uzuna sahipler ve tabiki Kenny Gabriel ve Fotsis gibi isimlere sahipler. Öncelikle bizim turu gecmemiz icin mutlaka ilk 2 mactan birinde galip gelmemiz gerekiyor ve bunu o atmosferde basarabilmek icin mutlaka icerden sayı üretmemiz lazım, cünkü öyle bir atmosfer de dıs atıslara baglı kalırsak isimiz hic kolay olmaz.

Vesely artık iyi oynamalı!

Bu seneyi pek iyi gecirmeyen Vesely'nin mutlaka katkı vermesi lazım Ekphe Udoh işin savunma kısmında muazzam ama, muhakkak skor yapması da sart ve maalesef Bennet bekleneni veremedi ve Obradovic'in onu cok kullanacagnı düsünmüyorum. Antic'in ise mutlaka tecrübesini sahaya yansıtması lazım,bu oyuncular skora katkı yaparlarsa Bobby Dixon Bogdanovic ve Datome'yi daha verimli kullanırız. Son maclarda takım sadece Bogdanovic ve Dixon'ın eline bakıyor tabi ki sakatlıktan dönen Sloukas'ın da takımı cok iyi yönlendirmesi gerekiyor. Fenerbahce kadro olarak Pana'dan cok üstün bu bir gercek ancak evinde 20 bin kisiyi arkasına alacak bir takımla oynayacak, turu gecmemiz icin öncelikle ilk iki mactan birini kazanmaya calısmalıyız seri 2-0 olmamalı buraya 1-1 dönmek önemli.

İnanıyorum turu geçeceğiz!

Bunun için  Bogdanovic & Dixon ikilisini verimli kulanmalıyız ve asla acele etmemeliyiz, cok zor bir seri kolay olmayacak ama Fenerbahce'nin başında Avrupa'nın en iyi kocu ve cok kaliteli bir kadrosu var. 

Fenerbahce'nin bu turu gececegine yürekten inanıyorum, şimdiden başarılar Fenerbahçe diyorum.
 
AJANSSPOR ÖZEL YORUM / UMUT YENİCE

Senin için hazırladığımız haberler