Suudi Arabistan GP'de yıldızlaştı! İşte Formula 1 pilotu Bearman'ın yeni takımı

Orhan Gülek
10.03.2024 - 16:51 | Son Güncellenme: 10.03.2024 - 17:02

Formula 1 haberleri... Suudi Arabistan Grand Prix'inde gösterdiği performansla takdirleri toplayan Oliver Bearman'ın, Haas sürücüsü olması bekleniyor.

Suudi Arabistan GP'de yıldızlaştı! İşte Formula 1 pilotu Bearman'ın yeni takımı

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de takvimin ikinci yarışı olan Suudi Arabistan Grand Prix'inde kazanan Red Bull'un Hollandalı sürücüsü Max Verstappen oldu. Podyumun ikinci sırasında Red Bull'dan Sergio Perez çıkarken, Ferrari'nin Monakolu sürücüsü Charles Leclerc üçüncü sırada yer aldı.

Ferrari tarihinin en genç sürücüsü olan Oliver Bearman yarışı 7. sırada bitirdi.

Carlos Sainz'ın yerine yarıştı

Suudi Arabistan Grand Prix'inde Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz yaşadığı apandisit sıkıntısı nedeniyle 1. günün sonunda ameliyat geçirmişti.

3. antrenman seansı itibarilye Ferrari koltuğuna oturan Oliver Bearman, sıralama turlarında ve yarışta gösterdiği performansla tüm seyircilerin hatta Lewis Hamilton ve Charles Leclerc'in takdirini almıştı.

Magnussen gidecek, Oliver Bearman gelecek

Gelecek sezon Ferrari koltuklarının dolu olması sebebiyle 18 yaşındaki genç İngiliz'in sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Kevin Magnussen yerine Haas koltuğuna oturması bekleniyor.

"Lewis Hamilton, bana yardım etti"

Yarış sonunda Lewis Hamilton pit yolunda Oliver Bearman'ı bekleyip kendisiyle sohbet etmişti. O anlar için konuşan Bearman şu açıklamaları kullandı:

"Beni kelimenin tam anlamıyla arabanın dışına çekiyordu. Araçtan çıkmakta çok zorlanıyordum. Gerçekten fiziksel bir yarıştı. Bunun gibi bir yarışta sezonun en düşük keskin virajlarının olduğu yerlerden birisi ve en yüksek G kuvveti yediğimiz pistlerden birisiydi. Neredeyse 50 sıralama turu atıyorsunuz ki bu oldukça etkileyici."

Senin için hazırladığımız haberler