Suudi Arabistan, Süper Kupa için ne kadar ödeyecek? Hocalar istemiyor, söz başkanlarda...

Akın Ungan
11.10.2023 - 15:38 | Son Güncellenme: 11.10.2023 - 16:30

TFF'nin Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması fikrini İsmail Kartal ve Okan Buruk istemiyor. Son söz Ali Koç ve Dursun Özbek yönetimlerinde.

Suudi Arabistan, Süper Kupa için ne kadar ödeyecek? Hocalar istemiyor, söz başkanlarda...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinin devre arasında Suudi Arabistan'da oynanacağını açıkladı. Konuyla ilgili istişarelerin devam ettiği bildirilirken, Suudi Arabistan'daki finalden elde edilecek gelir de belli oldu.

Maça çıkan iki takıma da 800'er bin Euro

Fanatik'in haberine göre Suudi Arabistan'da yapılacak Süper Kupa maçının gelirleri belli oldu. Maç için Galatasaray ve Fenerbahçe'ye 800’er bin Euro ödenecek.

Kazanan ve kaybeden takımların alacağı para

Finali kaybeden takım 1.4 milyon Euro, kazanarak kupayı müzesine götüren takım ise 2 milyon Euro prim alacak.

İlgini Çekebilir
Süper Kupa finali Suudi Arabistan'da...
Habere Git

Tüm masraflar Suudi Arabistan'dan

Suudi Arabistan, takımların konaklama, ulaşım ve diğer tüm masraflarını üstlenecek. Maç için kulüplerin kasasından herhangi bir harcama olmayacak.

Hocalar istemiyor

30 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan Süper Kupa finalinden sadece 6 gün önce derbi var. Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig'in 18'inci haftasında Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Bu maçı göz önüne alan İsmail Kartal ve Okan Buruk, 6 gün sonraki Süper Kupa finali için Suudi Arabistan'a gitmek istemiyor.

Son söz başkanlarda

TFF yönetimi, konuyu kulüp yönetimlerinin istişaresine bıraktı. Konuyu değerlendirecek olan iki tarafın başkanları Ali Koç ve Dursun Özbek, son sözü söyleyecek. Planlanan Süper Kupa'nın Süper Lig'deki derbi tarihine yakınlığı dikkat çekerken, Süper Kupa tarihinin değişebileceği belirtildi.

Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu daha sonra örnek davalar paylaştı. Davalılardan bir ismin kendisine yazdığını duyuran Koçoğlu, "Bu Arda isimli ve dilekçede "uluslararası saygın hakem" diye bahsedilen ama kariyerinde doğru dürüst Avrupa maçı olmayan hakem, şikayetten vazgeçmek için 45.000 TL istiyormuş ve 23.000 TL'ye bağlamışlar :) İnanılmaz rant... Hatırlatma: Kamu görevlisine hakaret şikayete tabi değildir, şikayetten vazgeçme / uzlaşma vs. yargılamayı düşürmez" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler