Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard'tan olay Messi paylaşımı

Orhan Gülek
22.11.2022 - 17:34 | Son Güncellenme: 22.11.2022 - 17:46

2022 Dünya Kupası'nda Messi'li Arjantin'i yenen Suudi Arabistan'ın teknik direktörü Herve Renard, Instagram hesabından yaptığı satranç paylaşımı gündem oldu

Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard'tan olay Messi paylaşımı

AJANSSPOR - HABER

2022 Dünya Kupası'nın üçüncü gününde Arjantin ve Suudi Arabistan karşı karşıya geldi. Suudi Arabistan turnuvanın favorileri arasında gösterilen rakibini 2-1 yenerek sürprize imza attı. Yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Herve Renard'ın galibiyet sonrası Messi'li bir fotoğraf paylaşımı gündem oldu.

Paylaşımı, sosyal medyaya damga vurdu

Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard, resmi Instagram hesabından Messi'nin Cristiano Ronaldo'yla birlikte yer aldığı ikonik satranç fotoğrafına kendi kafasının montajlandığı görseli paylaştı. Bu paylaşım kısa sürede sosyal medyada en çok etkileşim alan paylaşım oldu.

Ne olmuştu?

Katar'da başlayan 2022 Dünya Kupası öncesinde Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin aynı anda yaptıkları paylaşım dünyanın gündemine oturmuştu.

Portekiz ile 5. kez Dünya Kupası'nda oynayacak olan Cristiano Ronaldo ve Arjantin ile 5. kez Dünya Kupası heyecanı yaşayacak olan Lionel Messi, turnuvadan birgün önce aynı anda sosyal medya hesaplarından satranç oynarken çekilmiş bir fotoğraflarını paylaştı. Bu paylaşımlar bir anda büyük ilgi çekmişti.

İlgini Çekebilir
Dünya şokta! Suudiler, Arjantin'i ağlatıyor
Habere Git

Herve Renard'ın ofsayt taktiği maça damgasını vurdu

2022 Katar Dünya Kupası'nın üçüncü gününde Arjantin, Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşma Lusail Iconic Stadyumu'nda oynandı. Maçta 1-0 yenik duruma düşen Suudi Arabistan, geri dönüşe imza atarak büyük sürprizi gerçekleştirdi: 1-2. Futbolseverleri şaşırtan bu sonuç ile Arjantin'in 36 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Herve Renard'ın ofsayt taktiği maça damgasını vurdu. 

Öyle ki 2018 yılında Arjantin'in 2018 Dünya Kupası'nda düştüğü ofsayt sayısı 6 iken, 2022 Dünya Kupası'nın ilk maçı olan Suudi Arabistan karşılaşmasının ilk yarısında düştüğü ofsayt sayısı 7 oldu. Maçın bitiminde ise Arjantin toplam 10 kez ofsayta düştü.

Herve Renard'ın kariyeri

Futbolculuk kariyeri pek iç açıcı geçmeyen Herve Renard, 29 yaşında emekli olmak zorunda kaldı. Emekli olduktan kısa süre sonra temizlik şirketi kuran ve sonrasında batan Herve Renard, teknik direktörlük yapmaya karar verdi.

Teknik direktörlüğüne ilk önce SC Draguignan'da başlayan Herve Renard, sonrasında Shanghai COSCO'da asistan olarak görev aldı. İlerleyen dönemde Zambiya ve Fildişi Sahili ile Afrika Kupası'nı kazanan Herve Renard, iki farklı ülkeyle bu kupayı kazanan ilk teknik adam olarak tarihe geçti.

Senin için hazırladığımız haberler