Suudi Arabistan yönetimi bu kez de hakem transfer etmek istiyor!

İsa Kethüda
28.09.2023 - 17:46 | Son Güncellenme: 28.09.2023 - 17:50

Futbola büyük harcamalarla giriş yapan Suudi Arabistan yönetimi, futbolculardan sonra şimdi de üst düzey hakemleri liglerine transfer etmek istiyor...

Suudi Arabistan yönetimi bu kez de hakem transfer etmek istiyor!

AJANSSPOR DIŞ HABER

Bu yaz futbolculara 800 milyon Euro’dan fazla harcama yapan Suudi Arabistan, şimdi de Premier Lig ve Avrupa’nın önde gelen liglerinde maç yöneten hakemleri transfer etmeye başlayacak.

Büyük maçlar için hakem transferi gündemde

Times’ın haberine göre Suudi kulüpleri, yerel Arap hakemlerin bazı maçlarda oluşacak baskıya başa çıkamamalarından tedirgin oluyor. Bu sebepten ötürü Suudi Arabistan kulüp yöneticileri ve ülke yönetimi büyük maçlar için uluslararası hakem transfer etmek istiyor.

UEFA’nın ve yerel liglerin vereceği karar merak konusu

Premier Lig’de maç yöneten hakemlerin yılda 120 ila 300 bin Euro kazandığı tahmin ediliyor. Suudiler’in bu hakemlere teklif edeceği para merak konusuyken Avrupa’nın başüstü hakemlerinin Suudi Arabistan’a gitmesini engellemek için UEFA’nın ve yerel ligler ne yapacağı ise futbolseverlerin kafasında soru işareti yaratıyor.

Suudi Arabistan tam zamanlı çalışan hakem istiyor

Bu sezon Suudi Arabistan Ligi’nde Yeni Zelanda, Arjantin ve Paraguaylı hakemler düdük çaldı ancak habere göre Arap yetkililer tam zamanlı çalışacak Avrupalı hakemlerle ilk temasını kurmak üzere.

Ronaldo hakeme tepki gösterdi

Suudi Arabistan Ligi’nde tempo ve oyun kalitesi eksikliğinin yanı sıra büyük bir hakem kalitesi eksikliği de yerel basında eleştirilen konular arasında. Hatta Al-Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo’nun Dünya Kupası’nda üç maç yönetmiş Amerikalı hakem Ismail Elfath’a “Uyan” diyerek tepki göstermesi de dikkatleri çekmişti.

Mark Clattenburg hakem heyetini eleştirmişti

Eski dünyaca ünlü hakem Mark Clattenburg’un 2017-20218 yılları arasında Suudi Arabistan'da hakem heyetinin başında bulunduğu sırada söyledikleri ise tekrar gündem oldu. Clattenburg, “Toplantılarımda hayal kırıklığına uğradım çünkü temel standartlar ve oyunun kurallarının anlaşılması konusunda başarısız oldular” ifadelerini kullanarak o zamanki hakem heyetini eleştirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler