Suudi Arabistan'da ilk antrenman seansında zirve Max Verstappen'in

Furkan Sönmez
07.03.2024 - 17:55 | Son Güncellenme: 07.03.2024 - 18:18

Formula 1'de yeni sezonun ikinci durağı Suudi Arabistan oldu. Suudi Arabistan GP öncesi düzenlenen 1. antrenman seansında kazanan belli oldu. İşte detaylar.

Suudi Arabistan'da ilk antrenman seansında zirve Max Verstappen'in

AJANSSPOR HABER

Formula 1'in yeni sezonunun 2. yarışı Suudi Arabistan'da koşulacak. Pilotlar, 1. antrenman seansında pistte yer aldı ve zirvede olabilmek adına performanslarını gösterdi. 1. antrenman seansında zirvenin adı 1:29:659'luk dereceyle Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen oldu. 2. sırayı Fernando Alonso, 3. sırayı ise Sergio Perez aldı.

Red Bull'u iç kaosta durduramadı

Red Bull takımının kendi içinde yaşadığı kaotik ortamlar bile pilotların ve takımın zirvede olmasını durduramadı. Red Bull, Verstappen ile ilk antrenmanda zirveyi görürken, Sergio Perez'le de 3. sırayı kaptı. Takım patronu Christian Horner'a açılan soruşturma, soruşturmanın kapanışı, anonim bir kullanıcının yayınladığı drive dosyası, Max Verstappen'in Mercedes'e geçme ihtimali, Jos Verstappen ve Horner'ın tartışması son olarak Horner'ı şikayet eden kadın çalışanın görevine son verilmesi gibi olaylar yaşayan Red Bull, yine Formula 1 gridindeki en hızlı takım.

Aston Martin Fernando Alonso ile mutlu

Aston Martin'in 42 yaşındaki pilotu Fernando Alonso, takımını zirvede olmasını sağlamaya ve tutmaya devam etti. İspanyol pilot, ilk antrenman turunu 2. sırada tamamladı ve takım arkadaşı Lance Stroll ise 9. olabildi. Takım arkadaşına 1 saniyeye yakın bir fark atan Alonso, takımını sırtlayan pilot oldu. 

Mercedes'ler Russell ile Ferrari'yi avladı

Mercedes pilotu George Russell, Ferrari pilotlarının önünde seansı tamamlayı başardı. Britanyalı pilot, Ferrari pilotlarının sürelerini geçerek kendisini 4. sıraya attı ve 3. sıradaki Perez'in +0,079'luk farkla gerisinde kaldı. 39 yaşındaki 7 dünya şampiyonlu pilot Lewis Hamilton ise, Lando Norris'in +0,005'lik farkla arkasında kaldı ve 8. sırada yer aldı.

Ferrari'ler Russell'a geçildi

Sezon sonunda Ferrari'den ayrılacak olan Carlos Sainz, Tifosiler adına bu sezon ilk kez podyum başarısı elde etti. İspanyol pilot, Suudi Arabistan'daki 1. antrenman seansında ise takım arkadaşı Charles Leclerc'in gerisinde kaldı ve 6. sırada yer aldı. Monakolu pilot Charles Leclerc ise 5. sırada antrenman seanını tamamladı.

Suudi Arabistan GP 1. Antrenman Seansları Sonucu

İşte Suudi Arabistan GP öncesinde düzenlenen 1. antrenman seansının sonuçları:

1. Max Verstappen (Red Bull)

2. Fernando Alonso (Aston Martin)

3. Sergio Perez (Red Bull)

4. George Russell (Mercedes)

5. Charles Leclerc (Ferrari)

6. Carlos Sainz (Ferrari)

7. Lando Norris (McLaren)

8. Lewis Hamilton (Mercedes)

9. Lance Stroll (Aston Martin)

10. Alexander Albon (Williams)

11. Valtteri Bottas (Kick Sauber)

12. Daniel Ricciardo (Visa CashApp RB)

13. Esteban Ocon (Alpine)

14. Logan Sargeant (Williams)

15. Oscar Piastri (McLaren)

16. Yuki Tsunoda (Visa CashApp RB)

17. Pierre Gasly (Alpine)

18. Guanyu Zhou (Kick Sauber)

19. Nico Hulkenberg (Haas)

20. Kevin Magnussen (Haas)

 

Senin için hazırladığımız haberler