Suudi Arabistan'da oynayan Türk futbolcular kimler?

23.08.2023 - 16:03 | Son Güncellenme: 23.08.2023 - 16:09

Suudi Arabistan'da transfer sezonu devam ederken Türk futbolcu oynuyor mu, kimler oynuyor ve hangi takımda forma giyiyorlar? İşte ödenen bonservisler ve detaylar...

Suudi Arabistan'da oynayan Türk futbolcular kimler?

AJANSSPOR HABER

Astronomik transfer ücretleri ve yıldız transferlerle gündemden düşmeyen Suudi Arabistan'da iki Türk: Merih Demiral ve Berat Özdemir...

Al Ahli'nin yeni duvarı Merih

Merih Demiral, 2023-2024 sezonu öncesinde Suudi Arabistan ekibi Al Ahli'nin yolunu tuttu ve yeni takımıyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Yıldızlar geçidi

Milli futbolcumuz, Al Ahli'de bir çok dünya yıldızıyla beraber forma giyecek. Kadrosunda Roberto Firmino, Riyad Mahrez ve Allan Saint-Maximin'i de bulunduran Arap ekibi, stoper bölgesini de Merih ile güçlendirdi.

36 milyon Euro kazancak

25 yaşındaki Türk stoper, yeni takımından 3 yılda toplam 36 milyon Euro kazanacak. Ayrıca eski kulübü Atalanta da bu transferden 18 milyon Euro'yu kasasına koydu.

Merih Demiral'ın İtalya serüveni

Merih, 2018-2019 sezonu kış transfer döneminde Alanyaspor'dan Sassuolo'ya transfer oldu. Sonrasında İtalyan devi Juventus'un yolunu tutan Milli futbolcu 2 sezon boyunca Torino ekibinin savunmasında görev aldı. Merih, 2020-2021 sezonunda bir diğer İtalyan kulübü Atalanta'ya kiralandı. Türk stoperin bonservisi, burada gösterdiği performansın ardından 21 milyon Euro karşılığında Juventus'tan alındı.

Al Ittifak'ın dinamosu Berat

Suudi Arabistan'da forma giyen bir diğer Türk isim de Berat Özdemir. 2022-2023 sezonu başında Trabzonspor'dan yaklaşık 3 milyon Euro karşılığında Al Ittifak'a transfer olan Milli futbolcu, Arabistan'daki 2. sezonunu yaşıyor.

Berat Özdemir'in kariyeri

Berat, kariyerine Gençlerbirliği alt yapısında başladı. Tüm alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra 2018-2019 sezonunda A takıma çıktı. 2 sezon süren Gençlerbirliği A takım macerasından sonra 2.5 milyon Euro karşılığında Trabzonspor'a transfer oldu. 2 sezon boyun Bordo-Mavili formayı terleten Berat kulübüyle 1 Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Berat Özdemir'in Al Ittifak performansı

Geçtiğimiz sezon Arap ekibinde toplamda 27 maça çıkan Berat, 1 gol kaydetti. 25 yaşındaki orta saha, takımıyla geçtiğimiz sezonu 7. sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler