Suudi Arabistan'ın yeni hocası Roberto Mancini!

Akın Ungan
27.08.2023 - 16:42 | Son Güncellenme: 27.08.2023 - 16:49

İtalya Milli Takımı'ndan ayrılan Galatasaray'ın eski teknik direktörü Roberto Mancini, Suudi Arabistan Milli Takımı'nın yeni hocası oldu. İşte detaylar.

Suudi Arabistan'ın yeni hocası Roberto Mancini!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Roberto Mancini'nin yeni adresi belli oldu. İtalya Milli Takımı'ndan ayrılan Mancini, Suudi Arabistan ile anlaşma sağladı.

2026 yılına kadar sözleşme

İtalyan Gazeteci Nicolo Schira'nın haberine göre, bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Roberto Mancini, yakında Suudi Arabistan Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olacak. Haberde, kişisel şartlar üzerinde 2026 yılına kadar bir sözleşme için anlaşıldığı ve kısa süre içerisinde resmi açıklamanın yapılacağı belirtildi.

Senelik 20 milyon Euro!

İtalyan hocayla 2026 yılına kadar olmak üzere 3 yıllık anlaşmaya varıldığı ifade edilirken, Mancini her yıl için 20 milyon Euro'yu cebine koyacak.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a müjde: Dünya yıldızıyla anlaşma sağlandı
Habere Git

2 hafta önce istifa etti

Roberto Mancini, 2 hafta önce ani bir kararla İtalya Milli Takımı teknik direktörlüğünden istifa ettiğini açıklamıştı. Deneyimli hoca, kararını e-posta ile İtalya Futbol Federasyonu'yla paylaşarak istifasını verdi. Bu gelişme İtalya futbolunda şok etkisi yarattı. Bu kararın, Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklif nedeniyle olduğu iddia edilmişti.

"Kişisel tercihimdi"

Mancini daha sonra sosyal medya hesabından istifasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Milli Takım teknik direktörlüğünden istifa etmek kişisel tercihimdi. Güveni için (FIGC Başkanı) Gabriele Gravina'ya ve FIGC'nin tüm üyelerine teşekkür ediyorum"

İtalya ile Avrupa şampiyonluğu

Tecrübeli teknik direktör, EURO 2020'de vatandaşı da olduğu İtalya'yı Avrupa şampiyonu yapmıştı. İtalyanlar, finalde İngiltere'yi yenerek kupaya uzandı.

İlgini Çekebilir
Hagi, La Liga'ya doğru!
Habere Git

Dünya Kupası'na gidemedi

İtalya ile Avrupa şampiyonu olmasının ardından Mancini, 2022 Dünya Kupası elemelerinde Kuzey Makedonya karşısında takımıyla şok bir yenilgi alarak turnuvaya katılamadı.

Senin için hazırladığımız haberler