Szalai’den iddialı transfer mesajı: “Dünyanın 3 büyük…”

14.06.2021 - 16:27 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 16:37

Fenerbahçe’nin EURO 2020’de sahne almaya hazırlanan Macar yıldızı Attila Szalai şimdiden dış basında haberlere konu oldu. İşte detaylar…

Szalai’den iddialı transfer mesajı: “Dünyanın 3 büyük…”

AJANSSPOR-HABER

Devre arası geldiği Fenerbahçe’de kısa sürede kendini kanıtlayan Attila Szalai, EURO 2020 macerasına yarın başlıyor. Macaristan ile Portekiz F Grubu mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Bu maçta sarı-lacivertlilerin gözü Macar stoperde olacak.

İngilizlerden Szalai'ye övgü

Dış basında da adı transfer haberleriyle gündeme gelen Attila Szalai hakkında worldsoccertalk’ta bir haber yayımlandı. Haberde, "Macarların en gözde isimlerinden biri Szalai” denildi.

'2 yıl önce kimse tanımıyordu'

Fenerbahçeli stoper için şu ifadeler kullanıldı: “Uzun boyu ve geniş omuzlarıyla dikkat çeken Szalai, sanılandan hızlı yükseliş yaşadı. İki yıl öncesine kadar onu kimse tanımıyordu ancak ocak ayında Türk devi Fenerbahçe’ye katıldı. İstanbul'da kısa süre içinde taraftarların sevgilisi oldu. Bu sezon çıktığı 22 maçta 3 gol üretti.”

'Kıbrıs'tan Fenerbahçe'ye transferi etkileyici'

Haberde Macar gazeteci Gergely Marosi’nin Szalai'ye igili sözlerine yer verildi. Marosi, “Kıbrıs'tan Türk devine gitmesi ve orada parlaması oldukça etkileyici. Yalnız kulübünde değil milli takımda da performansıyla öne çıktı” diye konuştu.

'Sakatlanmazsa ilk 5 lige gider'

Macar gazeteci, Fenerbahçeli futbocu hakkında ayrıca, “Szalai sakatlanmazsa veya şaşırtıcı bir şekilde gelişimini durdurmazsa, 'ilk beş lige' gitmesi olası. Bu yaz onun adında adım atmak biraz erken olabilir ancak EURO 2020’de dünyanın en iyi forvetlerine karşı kendini test edebilir" yorumunu yaptı.

Szalai'nin gözü en büyük liglerde

Haberde ayrıca Attila Szalai’nin "Her futbolcu dünyanın en büyük üç liginde oynamak ister, bu yüzden herkes gibi benim de böyle hayallerim var. Mümkün olan en yüksek seviyede oynamak istiyorum" şeklindeki açıklamasına da yer verildi. 

Macaristan-Portekiz maçı ne zaman?

Attila Szalai'nin formasını giydiği Macaristan, EURO 2020'de yarın (15 Haziran Salı) Cristiano Ronaldolu Portekiz ile karşılaşacak. Saat 19.00'da başlayacak maç TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler