Szalai'den önce Szalai'den sonra! Fenerbahçe'de savunma toparlandı ama...

11.03.2021 - 11:32 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 13:42

Fenerbahçe haberleri… Son 7 maçında yalnızca 5 gol yiyen sarı lacivertliler savunmasını sağlama aldı. Yakalanan bu istatistikte ise Attila Szalai'nin performansı ön plana çıktı. Ancak bu kez de forvetlerin suskunluğu devreye girince iyi savunmaya rağmen 8 puanlık kayıp yaşandı. İşte detaylar…

Szalai'den önce Szalai'den sonra! Fenerbahçe'de savunma toparlandı ama...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Süper Lig’de 29 hafta geride kalırken Fenerbahçe 28 karşılaşmada 28 golü kalesinde gördü. Sarı lacivertliler iç sahada 17 gol, deplasmanda ise 11 gol yedi. 9 mücadelede ise kalesinde gol görmedi. Fenerbahçe böylece maçı başına 1 gol yeme ortalaması tutturdu.

Ligin ilk 21 maçında 23 gol yedi

Erol Bulut’un öğrencileri ligin ilk 21 maçında 23 gol yerken daha sonra oynadığı 7 karşılaşmada ise sadece 5 gol yedi. Fenerbahçe’de ara transferde Attila Szalai’nin gelmesi savunmanın toparlanmasına katkı sağladı. Szalai’den önce ve Szalai ile birlikte sarı lacivertli takımın savunmada yediği goller farklılık gösteriyor.

Fenerbahçe’nin savunma ikilileri ve yediği goller

- Zanka-Serdar Aziz : 1
- Lemos-Tisserand: 7
- Tisserand-Serdar Aziz: 10
- Tisserand-Sadık Çiftpınar: 5
- Serdar Aziz-Attila Szalai: 3
- Attila Szalai-Tisserand: 2

Bu istatistiklere göre Tisserand-Serdar Aziz ve Tisserand-Lemos ikilisi en düşük savunma performansını gösterirken, Serdar Aziz-Attila Szalai ve Tisserand-Attila Szalai sarı lacivertlilerin en iyi savunmacıları oldu.

Bu kez de forvetlerin performansı sıkıntı yarattı

Ancak savunmasında gözle görülür düzelme yaşayan Fenerbahçe’de forvet oyuncularının performansı tartışma konusu oldu. Son 7 maçında 5 gol yiyen sarı lacivertliler, aynı dönemde 9 gol bulabilirken, Galatasaray ve Göztepe'ye 1-0'lık skorlarla kaybetti. Antalyaspor ile de 1-1 berabere kalarak toplam 8 puanı bıraktı. 

Sarı lacivertlilerde sezon başında Mbwana Samatta, Aston Villa’dan 6 milyon Euro’ya, Mame Thiam Kasımpaşa’dan bedelsiz ve bonservisi elinde olan Pappis Cisse kadroya dahil edildi. Samatta 4, Mame Thiam 6 ve Cisse 4 kez ağları havalandırmayı başardı. Sarı lacivertli takımın golcüleri toplam 14 gol attı. Bu oyuncuların arasında ağlara gönderdiği 6 gol ile Mame Thiam öne çıkıyor. 

Fenerbahçe'de 18 futbolcu golle tanıştı

Fenerbahçe’de golcülerin dışında Tisserand 1, Szalai 1, Serdar Aziz 2, Gökhan Gönül 2, Nazım Sangare 1, Ferdi Kadıoğlu 1, Bright Osayi-Samuel 1, Ozan Tufan 4, Dimitris Pelkas 5, Diego Perotti 3, Jose Sosa 3, Luiz Gustavo 1, Mert Hakan 3, Enner Valencia 5 ve Sinan Gümüş 2 gol ile skora katkıda bulundu. Sarı lacivertli takımda 18 oyuncu gol atmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler