Szalai, Fenerbahçe'nin kasasını dolduracak! İngiliz gazeteci duyurdu

06.12.2021 - 17:52 | Son Güncellenme: 06.12.2021 - 22:55

Transfer haberleri... Macaristan Teknik Direktörü Marco Rossi, Fenerbahçeli Attila Szalai'nin Chelsea'ye transfer olacağını söylerken, İngilizler rakamı açıkladı.

Szalai, Fenerbahçe'nin kasasını dolduracak! İngiliz gazeteci duyurdu

AJANSSPOR-HABER

Transferde adı Avrupa'nın dev kulüpleriyle anılan Attila Szalai için flaş gelişmeler yaşanıyor. Önce Fenerbahçe'nin Macar futbolcusunun milli takımdaki teknik direktörü Marco Rossi, başarılı stoperin gideceği takımı duyurdu. 

'Chelsea, Szalai transferini bitirdi'

Ülkesinde calciomercato'ya röportaj veren İtalyan teknik adama, Serie A ekiplerinin de peşinde olduğu Szalai soruldu. Rossi, "Evet Attila Serie A'da oynamak için uygun bir yapıya sahip. İspanya'dan da önemli takımlar onu takip ediyordu, ancak sanırsam Chelsea transferini bitirdi" dedi. 

Oynatılmama nedeni transfer miydi?

Premier Lig devinin Fenerbahçeli futbolcuyu transfer edeceği haberleri İngiliz basınında da sıklıkla yer alıyordu. Hatta başarılı stoperin Galatasaray, Olympiakos ve Göztepe gibi önemli maçlarda oynatılmamasının sebebi, Chelsea ile anlaşma sağlandığı için sakatlık riskinden kaçınma olarak gösteriliyordu. Sarı-lacivertli kulüp ise bu iddiaları yalanlamıştı. 

Chelsea, Fenerbahçe'ye 25 milyon Sterlin ödeyecek

Szalai için bir başka çarpıcı açıklama da İngiltere'den geldi. İngiliz gazeteci Jack Weita bir tweet atarak, "Chelsea ve Fenerbahçe, Szalai transferi için anlaştı. Evraklar hazırlandı ve birkaç saat içinde imzalanacak. Chelsea, Fenerbahçe'ye yaklaşık 25 milyon Sterlin (30 milyon Euro) bonservis ödeyecek" yazdı. 

Fenerbahçe'nin en isabetli transferlerinden

Süper Lig'deki son Çaykur Rizespor maçında Filip Novak cezalı olduğu için şans bulan Attila Szalai, yaptığı 2 asistle yine mükemmel bir performans sergiledi. Fenerbahçe, 23 yaşındaki futbolcuyu geçtiğimiz sezonun devre arasında Apoel Nicosia'dan yaklaşık 2.5 milyon Euro'luk bedelle transfer etmişti. 

Ali Koç 'En az 20 milyon Euro' demişti'

Eğer söylentiler gerçekleşirse, Fenerbahçe bu futbolcuya yaptığı yatırımın 10 katından fazlasını kazanmış olacak. Nitekim Başkan Ali Koç katıldığı bir televizyon programında, "Attila Szalai'ye ilgi acayip arttı. Szalai için 20 milyon Euro'nun altı konuşulmaz bile" ifadesini kullanmıştı.

Szalai'nin Fenerbahçe karnesi

Macaristan Milli Takımı'nın vazgeçilmez isimleri arasında yer alan Attila Szalai, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile 22 maça çıkarken 3 gol attı. Bu sezon fileleri havalandıramayan savunma oyuncusu Süper Lig'de 14, Avrupa'da 7 karşılaşmada şans buldu.

Senin için hazırladığımız haberler