Ajax Kaptanı Tadic Türkiye'ye Destek Olmadı, Eski G.Saraylı Sneijder Tepki Gösterdi

Akın Ungan
14.02.2023 - 20:04 | Son Güncellenme: 14.02.2023 - 20:19

Avrupa futbolunda başlatılan Türkiye'ye destek amaçlı kaptanlık pazubandını Ajax'ta Dusan Tadic takmadı. Eski Galatasaraylı Wesley Sneijder Ajax yönetimini eleştirdi.

Ajax Kaptanı Tadic Türkiye'ye Destek Olmadı, Eski G.Saraylı Sneijder Tepki Gösterdi

AJANSSPOR HABER

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi sarstı. Toplam 10 ilde çok sayıda can kaybı yaşandı. Dünya, Türkiye'nin yaşadığı acıya kayıtsız kalmadı. Arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemeleri bölgeye sevk edilirken, futbol camiası da yardımlarda ön saflarda yer aldı.

Avrupa futbolundan destek pazubandı

Türkiye için başlatılan yardım kampanyalarına Avrupa futbolundan da destek geldi. Birçok kulüp, hazırlanan özel kaptanlık pazubandı ve siyah kol bandı ile sahaya çıkarak, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yardım çağrısında bulundu.

Ajax yönetimi destek göstermedi, Sneijder eleştirdi

Galatasaray'ın eski futbolcusu Wesley Sneijder, depremzedelere destek olmayı reddeden eski takımı Ajax'ı eleştiren açıklamalarda bulundu. Hollandalı efsane, katıldığı canlı yayına kolunda depremzedeler için hazırlanmış pazubandı ile çıkarken, bu pazubandı Ajax'ın takmamasını yönetimin aldığı bir karar olarak açıkladı.

İlgini Çekebilir
Atsu'nun menajeri: "İki çift ayakkabısını bulduk ama Christian yok"
Habere Git

"Tadic dışında herkes pazubandı taktı"

Sneijder, Ajax kaptanı Sırp futbolcu Dusan Tadic'in depremzedelere destek amaçlı hazırlanan pazubandı takmayı reddettiğini söyledi. Sneijder, "Ajax Kulübü'nün kaptanı Dusan Tadic dışında herkes, Suriye ve Türkiye'deki depremzedelere destek olmak için pazubandı taktı" dedi.

Desteği Tarık Divarcı başlattı

Kampanyayı Türk asıllı Hollanda vatandaşı antrenör Tarık Divarcı'nın başattığına dikkat çeken Sneijder, "DHSC'de kulüpten arkadaşım Tarık Divarcı'nın başlattığı çok güzel bir girişim. Benden desteklememi istedi ve ben de onu destekleyerek dediğini yaptım" ifadelerini kullandı.

Tadic'in "çarpı"ları tepki çekti

Depremzedelere destek kapsamında dünyanın büyük futbol liglerinde maçlardan önce 1 dakikalık saygı duruşu ve özel pazubandı takıklması kararı alındı. Bu desteğe katılmayan Dusan Tadic, destek pazubandını takmadı ve sahaya üç tane "X" işareti bulunan bir pazuband ile çıktı. Tadic'in üç çarpılı pazubandı büyük eleştirilerin gelmesine neden oldu.

İlgini Çekebilir
Depremzede futbolcuları transfer edene +1 yabancı kontenjanı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler