Altın madalya kazanan Taha Akgül'den anlamlı mesaj!

06.05.2018 - 23:10 | Son Güncellenme: 06.05.2018 - 23:10

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kilo finalinde Gürcü Geno Petriashvili'yi yenerek altın madalya kazanan Taha Akgül, başarısı hakkında konuştu. Akgül, "Hamdolsun rövanşı söz verdiğim gibi aldım” ifadelerini kullandı.

“Rövanşı almam gerekiyordu”

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha yaptığı açıklamada, 6. kez Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, "Dünya Şampiyonası finalinde aynı sporcuya dramatik bir şekilde kaybetmiştim. Rövanşı almam gerekiyordu. Ülkemize, milletimize, hocalarımıza, özellikle Cumhurbaşkanımıza söz vermiştim. Kendisi de çok üzülmüştü. Hamdolsun söz verdiğim gibi rövanşı aldım." diye konuştu.

Altın madalyayı Afrin’deki şehit ve gazilere armağan etti

Milli güreşçi, seremonide giydiği tişörtündeki zeytin dalı baskısına işaret ederek, "Altın madalyayı, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerimize, gazilerimize ve ailelerine armağan ediyorum." ifadelerini kullandı.

Antrenör Çakmar: “Destan yazdık”

"Fransa'da bıraktığımız altın madalyayı aldık." diyen milli takım antrenörü Abdullah Çakmar ise şunları kaydetti:

"Bu gururu yaşattığı için takım kaptanımız Taha'ya teşekkür ediyorum. Gerçekten çok duygulandık. İyi hazırlanmıştık. Serbest Güreş Milli Takımı olarak burada destan yazdık. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Madalyalarımızı milletimize ve Cumhurbaşkanımıza hediye ediyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler