Tahir Karapınar: "Savunmadaki eksikliği yönetimimiz..."

12.07.2020 - 23:15 | Son Güncellenme: 12.07.2020 - 23:17

Fenerbahçe'yi sezon sonuna kadar çalıştıracak olan Tahir Karapınar, 2-1 kaybettikleri Sivasspor maçı sonrası konuştu. Karapınar, Avrupa iddiaları hakkında neler söyledi? Tahir Karapınar, savunma hattı için ne dedi?

Tahir Karapınar: "Savunmadaki eksikliği yönetimimiz..."

AJANSSPOR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tahir Karapınar, sahalarında Sivasspor'a 2-1 kaybettikleri karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Karapınar, Beşiktaş derbisi ve Avrupa hedefi için neler söyledi? İşte yanıtı...

Çok zor bir süreç. Mağlup olduk, Sivasspor'u kutluyoruz. Bu maçtan umutluyduk, çok basit goller yedik. Mücadele açısından bir sıkıntımız yok. Rotasyon sıkıntısı kendini gösterdi.Bundan sonra Beşiktaş maçına odaklanacağız. Avrupa hedefinden uzaklaşıyoruz ama bütün takımlar aynı şeyleri yaşıyor. Umarım kendimizi affettiririz.

Son iki maçı kazanmak istiyoruz. Oyuncuları toparlamak zor olabiliyor, defansif sıkıntımız var. Genç oyunculardan memnunuz. Ömer Faruk da iyi oynadı, cesaretli oynadı. 1-1'i yakaladıktan sonra ikinci golü biz atsaydık çok başka olurdu.

Basın toplantısında neler dedi?

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında da konuşan Karapınar, çok önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını ve maça iyi başlayamadıklarını ifade etti.

Mücadeleye çok iyi hazırlandıklarını aktaran Karapınar, "Kolay bir gol yedik ve yenik duruma düştük. Toparladık, golü attık ve oyun kontrolü bize geçti. İkinci golü bulabilseydik farklı olabilirdi. Yine yediğimiz kolay bir golle yenik duruma düştük. Alternatifli kadromuz olmadığı için oyuncu değişiklikleri yaptık ama Sivasspor iyi oynadı ve maçı kazandı. Bizim için kötü bir sonuç oldu." ifadelerini kullandı.

 

Kazanmaları durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansını yakalayacaklarına da değinen Karapınar, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bugün Serdar cezalıydı. Ozan'ı oynattık. Orta sahada eksildik. Savunmadaki eksikliği yönetimimiz en iyi şekilde düşünür ve ona göre gerekli önlemleri alırlar. Genç oyuncular Fenerbahçe'nin geleceği. Onlara güveniyorum. Zaten altyapı görevi için geldim, gençlerin oynamasını çok istiyorum ama bu zamanlamayı iyi seçmek gerekiyordu. Önceki maçlarda hep küme düşme hattındaki takımlarla oynadık ve bu riski alamadık. Ömer Faruk'tan iyi performans aldığımızı düşünüyorum. Genç oyuncular gelecekte Fenerbahçe'nin iyi oyuncuları olacak diye düşünüyorum" 

Senin için hazırladığımız haberler