Ersun Yanal gönderildi, istifasını verdi! Şimdi ise...

09.06.2020 - 10:59 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 16:04

Fenerbahçe'nin son 8 haftadaki teknik direktörü Tahir Karapınar kimdir? Bugüne kadar çalıştırdığı takımlar, yardımcılığını yaptığı teknik direktörler ve çok daha fazlası haberimizde...

Ersun Yanal gönderildi, istifasını verdi! Şimdi ise...

Mert ELAM - AJANSSPOR

Fenerbahçe kalan 8 haftada maçlarda sahaya takımın başında çıkması için Pro Lisans sahibi bir antrenör arayışı içerisindeydi. İlk olarak Ajansspor'un duyurduğu habere göre sarı lacivertliler, Tahir Karapınar ile anlaştı. Fenerbahçe de Tahir Karapınar ile olan anlaşmayı resmen açıkladı. Deneyimli antrenör bu sezonun ardından Fenerbahçe Futbol Altyapı organizasyonunda futbol akademi altyapı koordinatörü olarak görev yapacak.

Tahir Karapınar kimdir?

Profesyonel futbol kariyerine Tirespor'da başlayan 1967 doğumlu Karapınar daha sonra Muğlaspor, Manisaspor, Göztepe ve Altay formaları giydi.

Mustafa Denizli'den sonra gelen en iyi solak

Futbolculuk kariyerinde hiç Ege dışına çıkmayan 53 yaşındaki antrenör, 12 sene formasını giydiği Altay'ın efsaneleri arasında yer alıyor. Hatta öyle ki kendisi için "Mustafa Denizli'den sonra gelen en iyi solak" deniyor.

Kariyerinin sonunda büyük sorumluluk!

Karapınar ilk antrenörlük deneyimi futbolculuk kariyerinin sonlarına dayanıyor. 2001-02 sezonunda Süper Lig bileti alan Altay'da başkan yeni sezon öncesi istifa eder. Kulüpte büyük bir belirsizlik hakimdir. Zar zor Gölcük'te bir kamp ayarlanıyor ve takımın sorumluluğu kendisine verilir. Yani kendisi hem takım kaptanı hem de hocadır. Karapınar o dönemki kampla ilgili Milliyet'e verdiği röportajda şunları söyler:

"Antrenman programlarını ve kamp düzenini ayarladım. 15 gün çok iyi çalıştık ve lige hazırlandık. Oyuncu arkadaşlarım inanılmaz bir disiplin ve özveriyle çalıştı. O oyuncuların hepsi sonra ki yıllarda Türk futboluna damga vurdu. Şimdi o takımdan herhangi bir oyucu ile konuşursanız o kampı ve Altay‘ı unutamadıklarını göreceksiniz."

Kamp bittiğinde ise yeni başkan ve teknik direktör belli olur.

İlk teknik direktörlük macerası Altay'da

2003'te futbol hayatına nokta koyan Tahir Karapınar ilk antrenörlük deneyimini 2004'te yine Altay'da yaşar. 5 sezon boyunca kulüpte çeşitli görevler alır. 2009'da ilk teknik direktörlük macerası yine İzmir ekibindedir. 

O dönem 1. Lig'de mücadele eden Altay'da 20. hafta öncesi teknik direktör Feyyaz Uçar'ın görevine son verilir ve takımı Tahir Karapınar devralır. O dönem takım 19 hafta sonunda 30 puanla 5. sıradadır. Kalan 15 haftada 25 puan toplarlar ve ligi 55 puanla 5. sırada bitirirler. 

Play-Off yarı finalinde Kasımpaşa ile karşı karşıya gelirler ve penaltılar sonucu kaybederler. Yeni sezona ise Fuat Yaman ile başlarlar. 

Ersun Yanal gönderildi, istifasını verdi!

2010'da U17 Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Abdullah Ercan'ın yardımcılığına getirilir. Aynı zamanda U19 Milli Takımı'nda da görev yapar. Ersun Yanal'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktörlüğü görevinden alınmasıyla birlikte istifa eder. 

Şimdi ise Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'den gönderilmesiyle birlikte sarı lacivertli ekibin teknik direktörü olacak.

2011'de ise Abdullah Ercan'ın Gaziantepspor'daki yardımcısı olur. Burada 4 ay kalır.

2013'te Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş'in yardımcısı olarak göreve başlar. Sezon sonunda Özdeş'le yollar ayrıldıktan sonra takımın başına getirilir. Ancak ilk 6 haftada alınan 4 puanın ardından görevine son verilir.

Karapınar'ın son macerası ise 2017-18 sezonunda Konyaspor'da olur. Mehmet Özdilek'in antrenör ekibinde yer alan antrenör, Mart 2018'den bu yana hiçbir kulüpte çalışmamıştır. 

Pro Lisans farkıyla Fenerbahçe'ye!

Karapınar, 3 yılı aşkın bir aranın ardından Fenerbahçe ile birlikte sahalara geri dönecek. Sarı lacivertliler mart ayı başında Ersun Yanal'la yollarını ayırmıştı. Ancak aradan geçen 3 ayda herhangi bir teknik direktörle anlaşılmadı. Karapınar da bu sezon kalan 8 maç için, Pro Lisans'a sahip olması sayesinde göreve getiriliyor. 

8 hafta çok kritik!

Sarı lacivertliler teknik direktörsüz çıktığı Denizlispor ve Konyaspor maçlarından sadece 1 puan çıkarabilmişti.

Kalan 8 maç haftanın yanı sıra Avrupa Ligi'ne katılım için büyük önem arz eden Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşması var. 

Senin için hazırladığımız haberler