Tahkim Kurulu'ndan 9 Takıma Puan Silme Kararı

Orhan Gülek
21.01.2023 - 00:31 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 00:53

Tahkim Kurul, 9 takımın TFF'nin verdiği 3 puan silme kararına karşı yapılan itirazları karara bağladı. Kurul, takımların itirazlarını oybirliğiyle karara bağladı. İşte detaylar.

Tahkim Kurulu'ndan 9 Takıma Puan Silme Kararı

AJANSSPOR - HABER

Tahkim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Ulusal Kulüp Lisans Kriterleri'ne uymadıkları için 3'er puanı sildiği 8 kulübün yaptığı itirazı karara bağladı. Futbol yargısının nihai karar makamı olan Tahkim Kurulu, 9 kulübün itirizanı tek tek görüşüp kararlaştırdı. Kuruldan tüm kulüplere ret cevabı geldi. Böylece söz konusu kulüplerden 3 puan silinmesi kesinleşti.

Üç kez hak tanında ama yine olmadı

TFF, üç kez zaman tanıdığı halde 2021-2022 sezonu için Uluslar Kulüp Lisans Kriterleri'ne uyum sağlayamayan Süper Lig ekibi Yukatel Kayserispor ile 1. Lig'den Denizlispor, Altay, Erzurumspor ve Yeni Malatyaspor ve 2. Lig'den de Bayburt Özel İdare, Balıkesirspor, Menemen FK ve Somaspor'un 3 puanının silinmesine karar verdi. Söz konusu kulüpler de bu kararı Tahkim Kurulu'na taşıdı. Kurul ise kulüplerin itirazını kabul etmedi.

9 takımdan puan silme kesinleşti

Tahkim Kurulu, tüm kulüplerin itirizalarını "Kulüp Lisans Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir" dedi. Bu kararla birlikte 9 takımdan da 3'er puanın silinmesi kesinleşti. TFF yönetimi sezon sonunda söz konusu takımlardan 3'er puan düşerek ligleri tescilleyecek.

İlgini Çekebilir
TFF'den Fenerbahçe'nin 5 yıldızı için flaş karar!
Habere Git

Galatasaray'a da "Hayır" cevabı

Öte yandan Tahkim Kurulu Galatasaray'ın iki ayrı itirazını da reddeti.Kurul, Galatasaray'ın, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'nın 10 Ocak 2023 ve 19 Ocak 2023'te verdiği tribün bloke kararına yönelik itirazını kabul etmeyerek onadı. Kararda, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmesinde, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile kararlaştırılmıştır" dedi.

Yönetimden stadı doldurma çağrısı

Galatasaray yönetimi PFDK'nın verdiği karardan sonra sert açıklamalar yaparken taraftarlarını bu karara karşı bugün Nef Stadyumu'nda saat 19.00'da oynanacak ve BeinSports'tan canlı verilecek olan Fraport TAV Antalyaspor maçını doldurmaya çağırdı. Maça gidemeyen taraftarlar, bilet veya kombine haklarını başka taraftarlara nakledebilecekler.

Antalyasporlu Fernando'nun cezasına onama

Tahkim Kurula Frport Tav Antalya Spor Kulübü’nün, Fernando Lucas Martins için yaptığı itirazı da reddetti. Kurul, "Fernando Lucas Martins’in rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT’nin 43. maddesi uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler