Tahkim Kurulu'nun eski başkanı: "Fatih Terim'e yönelik art niyet seziyorum"

21.12.2020 - 22:11 | Son Güncellenme: 21.12.2020 - 22:11

Tahkim Kurulu'nun eski başkanı Türker Arslan'dan Fatih Terim hakkında gündem yaratacak açıklama geldi. Türker, "Fatih Terim'e yönelik art niyet seziyorum" dedi. İşte tüm detaylar...

Tahkim Kurulu'nun eski başkanı: "Fatih Terim'e yönelik art niyet seziyorum"

Tahkim Kurulu'nun eski başkanı Türker Arslan, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Türker, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında konuştu. 

 

Türker Arslan, "Fatih Terim'in hakaret içeren bir beyanı yok. Karşısındakini rencide edici, centilmenliğe aykırı bir davranıyı söz konusu, bunun da cezası çok fazla değil. Maalesef sosyal medyada yetkili diyebileceğimiz bir takım kişiler, kurullardan evvel cezayı tayin ettiklerini söylüyorlar. Aynı şeyi Sergen Yalçın için de yapıyolar; ki çok yanlış Sergen Yalçın'ın da beyanlarında hakaret yok. Centilmenliğe aykırılık nedeniyle ceza verilebilir. Bence 2-3 maç ceza ile bu işin normal şartlarda çözülmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

 

'2-3 maçtan fazla ceza adil olmaz'

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Arslan, "Kurullarda son zamanlarda, kararlarda istikrar yok. Birbirine ters düşen uygulamalar var. Disiplin Kurulu bunu yapıyor; Tahkim Kurulu da usule uygun olarak bunları onuyor. Burada 'Fatih Terim'e ders verelim' mantığıyla hareket edilmişse, daha ağır cezalar çıkabilir. Sosyal medyada o yüzden 10 maç falan diyorlar. Bu doğru, adil ve hukuki olmaz. Çok objektif olmayan bir karar çıkacağına dair kaygım var. Bu ahlâka ve eşitlik anlayışına sığmaz. Sosyal medyadaki yazışmalar bu kaygıyı arttırıyor. Perşembe günü kurul ne karar verecek bilemiyorum. Ben ciddi bir endişe içerisindeyik. En fazla 2-3 maçla, ki bunun indirimi de var bu konu karara bağlanmalı. Afaki davranılırsa burada bir art niyet olduğunu düşünmek gerekir" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler