Beşiktaş Haberleri | Tahkim'de Tartışmalı Transfer Onur Bulut Kararı Çıkmadı

Orhan Gülek
22.09.2023 - 18:51 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 13:37

Transferi Beşiktaş'la Kayserispor arasında davalık olan Onur Bulut için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu kararı çıkmadı. İşte tüm detaylar

Beşiktaş Haberleri | Tahkim'de Tartışmalı Transfer Onur Bulut Kararı Çıkmadı

Salim MANAV - AJANSSPOR

Kayserispor'dan geçen sezonun ortasında Beşiktaş'a transfer olan ancak Sarı-Kırmızılılar'ın transferinin hukuksuz olduğu gerekçesiyle itirazda bulunduğu Onur Bulut için karar yine çıkmadı.

Onur Bulut transferinde karar haftaya ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Kayserispor'un Onur Bulut transferi içi yaptığı itirazın incelenmesine devam edilmesi kararı alındığını açıkladı. Ulaşılan bilgilere göre karar haftaya ertelendi.

İşte Tahkim Kurulu'nun açıklaması

Tahkim Kurulu'nda yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"Kayseri Spor Futbol A.Ş.’nin futbolcu Onur Bulut ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 11.04.2023 tarih ve E.2023/88 - K.2023/119 sayılı kararına karşı itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen 22.09.2023 Cuma günü saat 14:30'da icra edilen duruşmada Kayseri Spor Futbol A.Ş.’nin vekilli Av. M. Şekip Mosturoğlu, futbolcu Onur Bulut vekilleri Av. Ercan Sevdimbaş ve Av. İpek Palamut, Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. vekilleri Av. Enes Şimşek, Av. Alp Tolga Arcan ve Av. Berkan Boyacı’nın hazır oldukları görüldü, sözlü beyanları alındı. Yapılan müzakere neticesinde; dosyada incelemenin devamına, oybirliği ile" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
Tahkim'de Onur Bulut için karar zamanı
Habere Git

Kayserispor itirazda bulunmuştu

TFF'nin onayladığı transferi Kayserispor, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) taşımıştı. Beşiktaş'ın ödediği 1 milyon Euro'yu kabul etmeyen Kayserispor, "oyuncunun sözleşmesinde 3.5 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesinin olduğu gerekçesiyle itirazda bulunmuştu.

Onur Bulut: "Asılsız iddialar"

Konuyla ilgili Onur Bulut ise “Bazı basın ve yayın organlarında, eski kulübüm Kayserispor tarafından mevcut sözleşmemin bitimine 6 ay kala 3 yıllığına uzattığım ve aramızdaki anlaşmada herhangi bir çıkış maddesi bulunmadığı halde haksız bir şekilde sözleşmemi feshettiğime yönelik asılsız iddialar görmekteyim" diyerek bu durumu yalanladı.

UÇK'nın Kayserispor'un talebeni reddetmesinin ardından Sarı Kırmızılılar, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na başvurdu. Tahkim, Kayserispor'un başvurusunun duruşmasını bugün Levent'teki binasında yaptı ancak karar çıkmadı. Ulaşılan bilgilere göre karar haftaya açıklanacak.

Kayserispor, Şekip Mosturoğlu’nu görevlendirmişti

Kayserispor, bu konunun hukuki süreç takibi için eski TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Fenerbahçeli yönetici avukat Şekip Mosturoğlu’nu görevlendirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler