'Tahta' dönemini kapattı ama hedef tahtasında!

18.12.2020 - 08:34 | Son Güncellenme: 18.12.2020 - 08:52

Trabzonspor'a adeta kurtarıcı olarak gelen Abdullah Avcı, çabuk gözden düştü. Geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu bordo mavililer, önceki gün 10 kişi kalan Adana Demirspor'a elenince fatura Avcı'ya kesildi. Halbuki tecrübeli hoca, imza töreninde, "Dingin denizi değil, dalgalı denizi seçtim" diyerek Trabzon'daki macerasına iddialı başlamıştı. Avcı, daha önce A Milli Takım ve Beşiktaş'ta da verdiği sıra dışı demeçlerle kamuoyu oluşturmasına rağmen beklentileri boşa çıkarmıştı.

'Tahta' dönemini kapattı ama hedef tahtasında!

Ziraat Türkiye Kupası'nda penaltı atışları sonunda Adana Demirspor'a elenen Trabzonspor'da hayal kırıklığı yaşanıyor. Lige kötü başlayan ve 12 haftada sadece 3 galibiyet alabilen bordo-mavili takım, geçtiğimiz sezon finalde Alanyaspor'u 2-0 yenerek müzesine taşıdığı Türkiye Kupası'na da ilk maçta havlu atarken, şapkalar öne kondu. Karadeniz ekibinde teknik direktör Abdullah Avcı da tartışılmaya başlandı.

Adını Genç Millilerle duyurdu

Futbolculuk kariyerini 4 büyükler hariç birçok takımda top koşturarak tamamlayan Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerine ses getirerek başlamıştı. 2004'te 17 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı'nı Avrupa Şampiyonluğu'na taşıyan tecrübeli taktisyen, ardından 2007-08 sezonunda şimdiki Başakşehir'i o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Süper Lig'e çıkararak bu kulüple adını adeta özdeşleştirdi.

Hiddink gitti Avcı geldi

Zira Avcı, taraftar ve medya baskısının yanı sıra maddi anlamda da sıkıntının yaşanmadığı turuncu lacivertli kulüple, 2011'e kadar birliktelik yaşadı. Bu süre zarfında İstanbul'un 3 büyük takımına çelme atmanın dışında elle tutulur bir başarı elde edemeyen deneyimli çalıştırıcı, 2011'de A Milli Takım'a terfi etti. Guus Hiddink sonrası göreve gelen Avcı'dan beklentiler büyüktü.

A Milli Takım'a gurbetçi aşısı

Süper Lig'deki yerli yıldızları ikinci plana atan Avcı, Ay yıldızlı takımı gurbetçi' kökenli oyuncularla donatarak işe başladı. Ancak 'yeniden yapılanma' adı altında yapılan bu anlayış büyük tartışma yarattı. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Selçuk İnan'a görev vermeyen Avcı'ya, "Kaleciyi oynatmam, Selçuk'u oynatırım." sözleriyle tepki gösterdi.

Tahta ve tebeşir dönemini bitirdi!

Abdullah Avcı ise kadrosunu eleştirenleri çağ dışı kalmakla suçlayarak, şu iddialı demeci vermişti: "Selçuk olayını bu kadar konuşmanın anlamı yok. Tahta ve tebeşir bulursam yazacağım. Artık tahta ve tebeşir dönemi bitmiştir. Bilgisayar ve barkovizyon dönemi başlamıştır." Andorra ve Estonya da olmasa... Ancak Avcı'nın gurbetçi karmasını andıran A Milli Takım, sahada kendini gösteremedi. 2014 Dünya Kupası elemelerinde sadece Estonya ve Andorra'yı yenen Ay yıldızlılar, Romanya ve Macaristan gibi ülkelerin gerisinde kalarak havlu attı. Avcı, kendisini "Türkiye'nin sorunu eğitim" diyerek savunsa da koltuğunu koruyamadı.

Başakşehir, kapısı her zaman açık

Avcı, A Milli Takım'da yaşattığı hayal kırıklığına rağmen işsiz kalmadı. Zira Medipol Başakşehir'deki yeri onu bekliyordu. 2014'te tekrar yuvasına dönen tecrübeli hoca, bu kez gözünü Süper Lig şampiyonluğuna dikmişti. Fakat Avcı bu hedefine ulaşamazken turuncu lacivertli takımı ilk defa Avrupa kupalarına çıkarmakla yetindi. Avcı ile 5 kez uluslararası arenada boy gösteren Başakşehir, 18 maçta sadece 3 galibiyet alabildi.

Beşiktaş'ta devrim yapacaktı!

Abdullah Avcı, ‪2019-2020 sezonunda ise A Milli Takım'dan sonra şans ikinci kez kapısını çaldı. Bu kez Beşiktaş'ın başına 3 yıllığına geçen Avcı, yine iddialıydı. Tecrübeli hoca, "Devrimsel bir iş yapmaya geldim. Akıl üzerine kurulu bir sistem getireceğim." sözleriyle siyah beyazlı camiayı heyecanlandırdı. Ancak Avcı, bu iddiasını sahaya yansıtamayınca ligin ilk yarısında görevine son verildi.

Tazminatı için mahkemeye gitti

Avcı, Beşiktaş'taki kısa serüvenini, "Haksızlığa uğramış hissetmiyorum ama hevesim kursağımda kaldı." şeklinde özetlese de siyah beyazlı kulüple ihtilaflı bir şekilde ayrıldı. Zira deneyimli hoca, 2.5 yıllık alacağının; yani 30 milyon liranın ödenmesi için hukuki yollara başvurdu. Beşiktaş yönetimi ile mahkemelik olan Avcı, geçen sezonun ikinci yarısını boş geçirdi.

Rotayı Antalya yerine Trabzon'a kırdı

Sezon başında yayıncı kuruluş BeIN Sport'ta yorumculuk yapmaya başlayan Avcı, ligin 9. haftasında Trabzonspor'la anlaştı. Bordo-mavili kulüple el sıkışmadan önce Antalyaspor ile flört yaşayan 57 yaşındaki çalıştırıcı, bu olayı, "Dingin denizi değil, Karadeniz'in dalgalı fırtınasını seçtim" sözleriyle doğruladı. Hedefleri yine yüksek tutan Avcı, "Kazanma alışkanlığını yerleştireceğiz. Alex Ferguson 6 sene başarı sağlayamadı ama sonunda dünya markası oldu" diyerek bordo-mavili camiadan kredi istedi.

Fırtınalı denizde şoku erken yaşadı

Buna karşılık Avcı'nın pek sabırlı olmayan Trabzonspor'daki ilk hafta performansları pek iç açıcı değil. Ligdeki ilk iki maçını kazanan Abdullah Hoca, son iki sınavında berabere kaldı. Türkiye Kupası'nda ise dün şok bir yenilgi yaşadı. Geçen sezonun 'Kupa Beyi' Trabzonspor, TFF 1.Lig temsilcisi Adana Demirspor'a penaltılar sonucu elendi. Kariyerinde 6. kez bir alt lig takımına yenilen Avcı ise Karadeniz'in fırtınalı sularında zor bir dönemece girdi.

Senin için hazırladığımız haberler