"Takımca reaksiyon gösteremedik, bazı isimler..."

13.04.2020 - 18:05 | Son Güncellenme: 13.04.2020 - 18:23

"Takımca reaksiyon gösteremedik, bazı isimler..."

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır, sarı lacivertli takımın geçirdiği kötü sezonla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 21 yaşındaki file bekçisi, Volkan Demirel hakkında da görüş bildirdi.

A Spor'a konuşan Altay, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde yaptıklarıyla ilgili, "Kötü bir sürecin içerisindeyiz; bu süreç, kendi adıma konuşacak olursam, kendime vakit ayırma açısından, evde değerlendirebileceğim bir süreç oldu. Evde bol bol kitap okuyup, puzzle yapıp, evdeki antrenmanlarımızı evdeki imkanlar dahilinde, doğrultusunda yaparak günlerimizi geçiriyoruz. İnşallah en kısa dönemde ve süreçte bugünleri atlatıp, eskisinden daha iyi günlere kavuşuruz." dedi.

Sakatlık ve ameliyat sürecini anlatan Altay Bayındır, "Benim açımdan çok zorlu bir süreci geride bıraktığımı söylebilirim çünkü sakatlığım yeni olmuş bir durum değildi. Bir süredir vardı ancak devam etmem gerekiyordu takım için. Bu yüzden sıkıntılı bir dönemden geçtim. Ameliyatım da tam zamanında gibi oldu. Ben Almanya'dan döndüm, 2 gün sonra uçuşlar iptal oldu. Bir nevi baktığımız zaman bu durum bana yaradı gibi. Kötü bir durum o ayrı konu ama sakat oyunculara, daha doğrusu, milli takımımız için de geçerli, sakat oyunculara yaradı. Öyle düşünüyorum." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin eski kalecisi ve şimdiki antrenörü Volkan Demirel hakkındaki görüşlerini dile getiren 21 yaşındaki kaleci, "Volkan ağabeyimiz, Volkan hocamız, yıllar boyunca Fenerbahçemize hizmet etmiş bir isim. Çok değerli, kulüp değerlerinden olan bir isim şu anda. Kendisi çok tecrübeli, çok şey yaşamış, iyi ve ya kötü yaşadığı birçok şey tecrübe olmuş kendi adına. Bize hep yardımcı oluyor. Ağabeyliğini ve hocalığını her zaman gösteriyor. Saha içi saha dışı. Dediğim gibi, Fenerbahçe'nin büyük bir değeridir. Bizim için iyi bir fırsat. Çok uzun süreler sahada forma şansı buldu. Birçok şey yaşadı. Yaşadığı tecrübelerini aktarması öncelikli olarak zaten bize mutluluk veriyor. Bizim için güzel bir şey. Bundan sonraki süreçte onun tecrübelerinden yararlanıp, kendimize de bir şeyler katacağız." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin geçirdiği sıkıntılı sezonu da değerlendiren Altay, "Fenerbahçe'ye geldim ve ilk yılım. İlk yılımda, Fenerbahçe'ye yakışır bir disiplinle, bilinçle sahada hareket edip oynayama çalışıyorum. Ancak, bu süreç bizim için biraz sıkıntılı bir süreç oldu. Herkes iyi niyetini sahaya yansıttı tabii ki de. Ama zaman zaman olan değişimler, takımın aksiyonları, saha için davranışlarımız belki daha iyi olabilirdi, daha sağlıklı olabilirdi.. Takımca bir reaksiyon gösteremedik. Kişi kişi ayırırsak reaksiyon tabii ki herkes verdi, bazı isimler... Ancak herkesin takım olup birlik beraberlik içinde hareket etmesi gerekiyor. Biz bunu yapmıyor muyuz? Tabii ki yapıyoruz. Tabii ki de üzülüyoruz ama yeteri kadar yapmak gerekiyor." dedi.

Altay Bayındır, yaşadıklarından ders çıkarmaları gerektiğinin altını çizerek, "Şampiyonluğa oynayan bir takım, şampiyonluğa oynar. Bunun başka bir açıklaması falan yoktur. Ne olursa olsun kazanmak için oynar. İyi başladığımız sezonda, son dönemlerde kötü bir gidişat sergilemiş durumdayız. Uzun süredir galibiyet alamıyoruz ancak Fenerbahçe camiasıyız, bu bilinçdeyiz. Ancak bugünün yarını da var. Bugünkü kötülükleri düşünüp yarını da kötüleştirmenin de bir anlamı yok. Yapacağımız tek şey; takım olarak, camia olarak, taraftarlar da buna dahil, zamanı buradan çıkardığımız derslerle geçirmek. Yarınları da bu bilinçle hareket ederek geçirmeliyiz.." ifadesini kullandı.

Milli takım ve teknik direktör Şenol Güneş ile ilgili konuşan 21 yaşındaki file bekçisi, "Şu andaki takım, biraz genç bir jenerasyon. O yüzden ne olursa olsun, mevcut iyi gidişatta, iyi gidişatta olduğu gibi kötü gidişatta da, her daim, Türk milleti olarak destek verip arkasında durmamız gerekiyor. Mevcut durum bizim için büyük bir şans. Özellikle Şenol hocamızın şu anda Milli Takımı'mızın başında olması, Andorra maçından sonra da kalıp Ümit Milli Takımı maçını izlemesi, beni çok mutlu etti açıkçası. Çünkü sadece olağan duruma değil, geniş bir bakış açısı sergilemek, ülke futbolumuz için iyi bir sonuç getirir. Şenol hocamızın da bu bilinçte bakış açısı var. İnşallah Milli Takımı'mız da en iyi skorlarla ülkemizi gururlandırmaya devam eder, ben de devam eden bu sürecin içinde yer alıp bu başarıların hepsinde olurum.." diye konuştu.

Geleceği ile ilgili de görüş bildiren Altay sözlerini şöyle tamamladı: "Şu anda Fenerbahçemizin sözleşmeli futbolcusuyum, tabiki de bir durum söz konusu olduğunda, şartlar doğrultusunda, öncelikli olarak hedefim takımımın menfaatlerine uygun, takımın çıkarlarına uygun hareket etmek. Ancak şu anda benim odaklandığım tek şey, Fenerbahçemizin ne kadar başarılı bir serüvene sokabilirim. Ya da Fenerbahçe'de kazanabileceğim kupalar. Düşündüğüm tek şey burası. Ben kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirip, dünya futbolunun en üst yerlerinde forma giyip ülkemi temsil etmek isterim. Bunun olabilmesi için tek çıkar yolu Fenerbahçemizin menfaatleridir.."

Senin için hazırladığımız haberler