Rusya GP'de takımına kızan F1 pilotu Pierre Gasly, aracını yumrukladı!

Orhan Gülek
25.09.2021 - 23:36 | Son Güncellenme: 26.09.2021 - 00:19

Formula 1'de Rusya Grand Prix'si öncesi koşulan sıralama turlarında AlphaTauri pilotu Pierre Gasly, takımın kendisini dinlememesi üzerine sinir küpüne döndü.

Rusya GP'de takımına kızan F1 pilotu Pierre Gasly, aracını yumrukladı!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 heyecanı sezonun 15. yarışı ile Rusya'da devam ediyor. Rusya'nın Krasnodar şehrinde bulunan 5,8 kilometrelik Soçi Pisti'nde düzenlenen Grand Prix'sinin son antrenman turu yoğun yağış sebebi ile iptal edildi. Sadece sıralama turlarının yapıldığı günde sürpriz sonuçlar ortaya çıktı.

İlgini Çekebilir
Rusya GP öncesi büyük sürpriz! Norris, ilk kez pole pozisyonunda
Habere Git

McLaren takımının Büyük Britanyalı pilotu Lando Norris, 1 dakika 41.993 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu. Bu sonuçla 21 yaşındaki pilot, kariyerinde ilk kez pole pozisyonuna ulaştı.

Lastiği değişmedi, Gasly sinir küpüne döndü

Öte yandan AlphaTauri takımının başarılı pilotu Pierre Gasly, sıralama turlarının ikinci seansında takımın lastik seçimi konusunda kendisini dinlememesine çok sinirlendi.

"Aracını yumruklamaya başladı"

Türkiye saatiyle 15.00'da koşulan sıralama turunda Fransız sürücü Gasly, rakip pilotlarının lastik değiştirmesine rağmen takımının eski geçiş lastiğini kullandırması üzerine adeta çılgına döndü. 

Seansı 12. sırada bitiren Galsy, yarış sonu sinirlerine hakim olamadı ve aracını yumruklamaya başladı. 

Sıralama turu sonrası açıklamalarda bulunan 25 yaşındaki pilot Gasly, AlphaTauri takımının kendisini yeni set lastik ile piste çıkarmamasının büyük bir hata olduğunu belirtti.

"Büyük bir fırsat kaçırdık"

"Rahat bir şekilde üçüncü seansta olabileceğimiz bir tempoya sahiptik. Bu araç, bu tür koşullarda çok hızlı. Ancak bir anda ikinci seansta, tek set lastik ile piste çıktık, ki oldukça kullanılmış bir lastikti. Pite gelmek istedim çünkü pistin kuruduğunu görebiliyordum. Ancak bunu yapmadık ve büyük bir hataydı, bize üçüncü seansa geçememeye mâl oldu. An itibariyle neden bunu yaptığımızı anlayamıyorum. Büyük bir bedel ödediğimiz ortada çünkü üçüncü seansta neler olduğunu gördük, büyük bir fırsat kaçırdık ve ben bunu biliyordum." 

Neden bu kadar sinirlendiğine de değinen Gasly, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar geride kalmak beni çok sinirlendiriyor"

"Neler yapabileceğimin farkındaydım. Son iki turda pistin her yerindeydim ve tur zamanını görebiliyordum.Sadece onda bir saniyeyle üçüncü seansı kaçırdık ve bence yeni lastikler ile 1.5 saniye daha hızlı gidebilirdim. İlk seanstan itibaren bu koşullarda ne kadar büyük bir potansiyelimiz olduğunun farkındaydım. Bu nedenle bu kadar büyük potansiyel ile beraber bu kadar geride kalmak beni çok sinirlendiriyor. Aynı zamanda önümde trafik de vardı, ancak günün sonunda asıl problem bu değildi. Asıl problem, bizim pite gelmemiz gerekirken bizim bunu yapmamamızdı. Öncesinde veya sonrasında ne olduğu önemli değil, bu koşullarda hep biraz dağınıklık olur. Ancak günün sonunda üçüncü seansa geçemememizin asıl nedeni bu değildi." 

Yarış yarın TSi 15:00'te başlayacak.

İlgini Çekebilir
Formula 1 Rusya GP'de cuma gününün en hızlı ismi Bottas
Habere Git

Pierre Gasly'nin Formula 1 kariyeri

2017 ve 2018 sezonlarında Scuderia Toro Rosso-Honda takımıyla Formula 1'e adım atan Pierre Gasly, 2018 sezonunu takviminde yer alan 21 yarışın 5'inde ilk 10'a girdi, 5 yarışta finişi göremedi. Sezonu 29 puanla 5. sırada tamamladı.

Daha sonra Red Bull Racing takımına geçen Gasly, beklentileri karşılayamadığı için tekrar AlphaTauri takımına geri döndü. 2020 sezonunde ise kariyer zirvesini gören Gasly, Monza'da zafere ulaşarak hem kariyerinin ilk F1 birinciliğini aldı hem de takımına kendi evinde bir zafer armağan etti.

Bu sezon ise Pierre Gasly, pilotlar klasmanında 66 puanla 9. sırada yer alıyor.

İlgini Çekebilir
Formula 1'in korkulu rüyası yağmur, Rusya GP ile geri dönüyor
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler