Taksit yüzünden kaçan Salih Uçan, 9 yıl gecikmeli Kartal oldu

İsa Kethüda
04.07.2021 - 21:44 | Son Güncellenme: 06.07.2021 - 00:50

Transfer haberleri... Salih Uçan, 9 yıl önce Beşiktaş'ın kapısından döndü. Fenerbahçe, bonservisi peşin ödeyince Bucaspor'a kaptırdı. İşte detaylar...

Taksit yüzünden kaçan Salih Uçan, 9 yıl gecikmeli Kartal oldu

AJANSSPOR-HABER

Son şampiyon Beşiktaş, beklenen açıklamayı yaparak Salih Uçan ile anlaştığını resmi olarak tüm kamuoyuna duyurdu. Uçan, geçen sezonu çifte kupayla kapatan siyah beyazlı böylece yeni sezonun ilk transferini de gerçekleştirmiş oldu.

İkinci kez İstanbul'a geldi

Süper Lig'in son yıllardaki en sükseli takımlarından olan Aytemiz Alanyaspor ile yeniden çıkış yakalayan Salih Uçan da böylece ikinci kez İstanbul'a bir büyük kulübe imza atmış oldu. Salih Uçan esasen, Beşiktaş ile 9 yıl gecikmiş bir buluşmayı gerçekleştirdi.

İbrahim Altınsay, Orman'a ısrar etti

Bucaspor'da parlayan Salih Uçan'ı 2012 yılında, Fikret Orman yönetimi de renklerine bağlamak için harekete geçti. O dönem Fikret Orman yönetimine dışıradan destek veren eski yöneticilerden İbrahim Altınsay, Uçan'ın alınmasını ısrarlı şekilde önerdi. Yönetim de girişimlerde bulundu. Anlaşma zemini de oluştu. Gece geç saatlere kadar süren pazarlıklar ödeme biçimi nedeniyle transferi çıkmaza soktu.

Beşiktaş taksit istedi iş yattı

Beşiktaş, anlaşma sağlanan bonservis bedelini taksitle ödemeyi teklif etti. Bucaspor yönetimiyse bunu kabul etmedi. Bu esnada Fenerbahçe devreye girdi. Sarı lacivertliler hem bonservis bedelini yükseltti hem de peşin ödemeyi önerdi. Buca da Salih Uçan'ı Fenerbahçe'ye verdi.

Fenerbahçe bastı peşin parayı aldı

Böylece Genç Milli Takımı'nın da önde gelen isimlerinden olan Salih Uçan, 1 milyon 400 bin Euro ve Okan Alkan karşılığında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'nin efsanesi olması beklenen oyuncu, istenilen seviyeye gelemese de İtalyan devi Roma'ya 4 milyon 760 bin Euro karşılığında 2 sezonluğuna kiralık gitti.

Oradan oraya kiralandı

Aslında Uçan, sarı lacivertli formayı 2 yıl giydikten sonra, 2019'a kadar hep kiralık olarak başka takımlara gitti. Roma'dan dönünce 1 yıl oynadıktan sonra 2017'de İsviçre'nin Sion Kulübü'ne kiralandı. Ertesi yıl yeniden İtalya ama bu kez Empoli oldu adresi. Ocak 2019'da Empoli'ye bonservisiyle satıldı.

Aytemiz Alanya ile kendine geldi

Salih Uçan, Temmuz 2019'da Aytemiz Alanyaspor'a transfer oldu. Tıpki bir başka Fenerbahçeli olan Ozan Tufan gibi o da Alanyaspor'da geçirdiği iki sezonda kendini yeniden bulan oyuncu A Milli Takım'ın da radarına girdi. Ancak Şenol Güneş, yaşadığı sakatlık nedeniyle onu 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna almadığını açıkladı.

Roma'da 2 kayıp yıl

27 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, ay yıldızlı formayı alt yaş gruplarında 77 kez giyse de sadece 1 kez A Milli olabildi. Oyuncu, Beşiktaş'ta Alanya çizgisini korursa milli takıma da davet edilmesi bekleniyor. Beşiktaş'a gelinceye kadar 6 ayrı takımda forma giyen Salih Uçan, için özellike 2 yıl geçirdiği Roma büyük bir kayıp oldu. Çünkü burada sadece 10 maçta toplam 346 dakika forma giydi. Şimdi Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş'ta hak ettiği yerlere gelmek için çalışacak.

Salih gibi Taylan da kaçmıştı

Beşiktaş, 2012'de Salih Uçan'ın yanı sıra bir başka yıldız adayını da elinden son anda kaçırmıştı. O isim de Taylan Antalyalı'ydı. Ancak yine bonservis konusunda anlaşma sağlanamayınca Uçan gibi Taylan'ın da transferi son anda yattı. Taylan da Salih gibi birçok takım gezdikten sonra Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da yaptığı çıkışla Galatasaray'a transfer oldu. Şimdi iki eski Bucasporlu, iki ezeli rakipte karşı karşıya gelecek.

Salih Uçan Kulüp Kariyeri

_____________________


Aytemiz Alanyaspor

  • 73 maç 4 gol, 11 asist


Fenerbahçe

  • 67 maç, 5 gol, 9 asist


Bucaspor

  • 27 maç, 1 gol, 3 asist


FC Sion

  • 20 maç, 2 gol, 4 asist


Empoli

  • 14 maç, 1 gol, 1 asist


Roma

  • 10 maç, 1 asist
Senin için hazırladığımız haberler