Talisca'nın yeni adresi belli oldu! Büyük sürpriz...

08.06.2018 - 18:56 | Son Güncellenme: 08.06.2018 - 21:56

Talisca hangi takıma transfer oldu? Geçtiğimiz 2 sezon Beşiktaş forması giyen Talisca'nın yeni takımı belli oldu. Peki, Talisca hangi takıma transfer oldu? Ne kadar bonservis ödendi? İşte detaylar...

Talisca'nın yeni adresi belli oldu! Büyük sürpriz...

Beşiktaş ile kiralık sözleşmesi sona eren Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca, Çin ekibi Guangzhou Evergrande ile anlaşma sağladı.

Talisca için yapılan açıklama şu şekilde:

"Guangzhou Evergrande Taobao Futbol Kulübü, Brezilya’lı futbolcu Anderson Talisca ile 2018 sonuna kadar kiralık sözleşme imzaladı. Oyuncu yapılacak fizik muayenesinden ve sağlık kontrollerinden geçtikten sonra takımının İtalya’da yapılacak olan kampına katılacak. Talisca süratli, bileklerine hakim ve topla birlikte efektif düşünebilen bir futbolcu. Orta sahada dar alanda yaptığı hamleler ve kararları dikkat çekici. Ayrıca, omuz omuza vb mücadelelerde 1.90’luk boyu ona avantaj sağlıyor. Uzun toplarda çektiği şutlarda ise rakip kaleci sadece topa bakmakla yetiniyor.

Talisca, hem ofansif hem defansif alanda etki edip takımına katkıda bulunabiliyor. Avrupa Futbol Profesyonel Scouting raporunda, Taliska’nın teknik özelliklerinin, Barcelona’da oynamış ve şu anda Manchester City’nin Fildişi Sahil’li yıldızı Yaya Toure’ninkine benzediğine dikkat çekildi. Öte yandan Brezilya’daki koçu da Talisca’dan emin. Takımın hücum ve savunma ritminin lideri olabilecek Talisca, Rivaldo’ya benzetiliyor.

Talisca, çocukluğundan bugüne futbol için ne kadar özel bir yetenek olduğunu gösterdi. Bahia’da kariyerine başlayan Talisca, 18 aydan kısa bir sürede milli takım forması giyerek profesyonelliğe adım attı. Haziran 2014’te Benfica’ya transfer olan Talisca, daha sonra Şamiyonlar Ligi’nde Monaco, Porto ve Redbull Leipzig’li gruptan çıkma başarısı gösterdi. Bu maçlarda 4 gol ile takımının yıldızı olurken, 2 yıllık süreçte Beşiktaş’a 78 maçta 37 gollük katkıda bulundu. Talisca’nın adı, Manchester United ve Liverpool gibi kulüplerle de anıldı."

Çin ekibi açıklamayı resmi sitesinden duyurdu. Buna göre Talisca, 2018 yılı sonuna kadar Guangzhou Evergrande forması giyecek.

Çin kulübünden yapılan açıklamada, 24 yaşındaki orta saha oyuncusunun sağlık kontrollerinin ardından takımın İtalya'daki kampına katılacağı ifade edildi.

Bonservisi Portekiz ekibi Benfica'da bulunan Talisca, siyah-beyazlı formayla geride kalan sezonda tüm kulvarlarda çıktığı 47 maçta 20 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler