Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den Şenol Güneş, Onana, Djiku ve Tadic sözleri

Orhan Gülek
23.11.2023 - 10:35 | Son Güncellenme: 23.11.2023 - 10:51

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, taraftarın tepkisine neden olan transferle ilgili konuştu, "Şenol Güneş, Onana'yı istedi; Tadic ve Djiku'yu istemedi" dedi.

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den Şenol Güneş, Onana, Djiku ve Tadic sözleri

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beyaz TV'de katıldığı yayında sezon başındaki transfer olaylarını değerlendirdi. Eski sportif direktör Ceyhun Kazancı için, "Ceyhun Kazancı, kafamdaki projenin sportif direktör olarak bir parçaydı. Çok yıpratıldı. Şenol Hoca ile birbirleri ile çalışma isteğini gördüm. Ancak daha sonra birbirlerine olan güvensizliği içlerinden atamadılar" dedi.

"Talisca ile ilgili kulübüyle görüştük"

Adı sık sık Beşiktaş ile anılan eski futbolcu Anderson Talisca için kulübüyle görüştüklerini dile getiren Çebi, "Bize 'oyuncumuzu ayartıyorsunuz' dediler. Bu şartlar altında daha dikkatli olmaya dikkat ettik. Kulübü verseydi, Talisca'yı burayı getirecektim. Şenol hoca, 'Talisca ile görüştüm' diyorsa görüşmüştür. Ben kulüp olarak bunu söyleyemem" ifadelerini kullandı. 

"Kulübü 2 yılda 45 milyon Euro'luk kontrata sokamazdım"

Sergio Ramos transferi hakkında ise Çebi, "Serhan Çetinsaya kardeşimiz ısrarla Ramos'u buraya getirmek istedi. 10 milyon maaş, 1 milyon imza parası, 2.5 milyon abisine, 500 bin de menajerlik parası. 'Serhancığım bu bizi aşar, sponsor bulabilirsen imzala. O yetkiyi veriyorum' dedim. Vergileriyle 2 yılda 45 milyon Euro'luk bir kontrata Beşiktaş'ı sokamazdım" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a maliyeti 7 milyon Euro! Futbolu bıraktı
Habere Git

"Her pozisyona yedek lazım"

Taraftarın sık sık eleştirdiği Onana konusunda ise Ahmet Nur Çebi, "Onana'ya 4.5 milyon Euro verildi ama 5 yıla yayıldı. Yıllık maliyeti maaşla beraber 2.1 milyon yapar. Bizim 1 oyuncuyla bu işi görmemiz olmaz. Her pozisyona yedek lazım. Amartey'i çok beğenen, Zaynutdinov'u Masuaku'nun önünde gören, Onur'u Rosier'in önünde göre, Bailly'i Amartey ve Colley'e yedek olarak gören bir hocamız var şu anda" şeklinde konuştu. 

"Şenol Güneş, Onana'yı istedi; Tadic ve Djiku'yu istemedi"

Transfer çalımı olarak görülen Dusan Tadic konusunda ise Çebi, "Onana'yı Şenol Hoca istedi. Djiku ve Tadic'i ise istemedi. 'Benim istediğim oyuncular değil' dedi. Tadic ile neredeyse sona gelmiştik. Önümüz kesildi, istenmediği için" açıklamasını yaptı.

"Sergen Yalçın, Serdar Saatçı için 'Hayır gelmez' dedi"

Portekiz ekibi Braga'ya gönderilen genç stoper Serdar Saatçı için de Ahmet Nur Çebi, "Serdar Saatçı burada kalmamak için her şeyi yaptı. Sergen hoca 'Beşiktaş'a hayır gelmez' dedi. Ben tutmak istedim, ailesi ve kendisi bizi yedi bitirdi" şeklinde konuştu.

"Rıdvan 'psikolojik baskı görüyorum', Emirhan 'Babamla görüşeceğiniz bir şey yok' dedi"

Beşiktaş'tan ayrılan diğer genç futbolcular Rıdvan Yılmaz ve Emirhan İlkhan ile arasında geçen konuşmaları açıklayan Çebi, "Rıdvan Yılmaz, geldi elimi öptü. 'Ben psikolojik olarak burada baskı yaşıyorum' dedi, gitmek istedi. Emirhan zaten bambaşka bir olay. Babasıyla görüşmek istiyorum 'Babamla görüşeceğiniz bir şey yok, ayrılmak istiyoruz' dedi" açıklamalarını yaptı.  

Onana'nın performansı

Beşiktaş'ta taraftarın transferine bir türlü ısınamadığı Jean Onana, Siyah-Beyazlılar ile Süper Lig (4) ve UEFA Konferans Ligi'nde toplam 10 maça çıktı. Sadece iki Konferans Ligi'nde 11'de başlayan Onana toplam 189 dakika süre aldı. Süper Lig'de sonradan oyuna girdiği 4 maçta toplam 12 dakika sahada kaldı.

Djiku performansı

Fenerbahçe'nin bu sezon dikkat çeken isimlerinden biri olmayı başaran Djiku, 9'u Süper Lig ve 7'si UEFA Avrupa Konferans Ligi olmak üzere toplam 16 maçta görev yaptı. Ganalı oyuncu bu maçlarda 1 de gol attı. 

Tadic bu sezon ne yaptı?

Fenerbahçe'nin sezon başı Ajax'tan renklerine kattığı Dusan Tadic, Süper Lig'de 12, UEFA Avrupa Ligi'nde 10 maça çıktı. Sırp yıldız, Sarı Lacivertliler ile  8 gol atarken 6 da asist yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler