Talisca: 'Sağ açığı sevdim'

07.04.2018 - 11:56 | Son Güncellenme: 07.04.2018 - 11:56

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile oynanan maça sağ açıkta başlamış ve karşılaşmanın 29. dakikasında da takımına galibiyeti getiren golü atmıştı. Pozisyonda topu sağ kanatta Oğuzhan’dan alan Sambacı, içeri doğru dripling yapmış ve sol ayağıyla uzak köşeye nefis bir şut atmıştı.

4 MEVKİDE OYNADI

Teknik direktör Şenol Güneş, söz konusu maçta Lens’i yedek soyundurup Talisca’yı 63 dakika sağ kanatta kullanmıştı. 63. dakikada ise Negredo’yu kenara alıp Lens’i sahaya sürmüş ve Talisca’yı ileri uca kaydırmıştı. Ancak karşılaşmanın kalan bölümünde de Lens’ten beklediği performansı alamayan tecrübeli çalıştırıcı, bugünkü Göztepe maçı öncesi de eksiklere rağmen Hollandalı futbolcuyu oynatıp oynatmama konusunda kararsız.

Şenol Hoca’nın geçtiğimiz gün yapılan antrenmanda Talisca ile özel bir görüşme yapıp “Sağ açıkta kendini nasıl hissettin?” diye sorduğu, 24 yaşındaki futbolcunun ise “Rahattım, sağ açıkta oynamayı sevdim. Eğer bana yine orada görev verirseniz elimden geleni yaparım” yanıtını verdiği öğrenildi.

Siyah-beyazlı takımda sergilediği performansla Brezilya Milli Takımı’na yeniden seçilen Talisca, bu sezon Şenol Güneş’in tarafından adeta joker gibi kullanıldı. Sambacı, esas mevkisi olan forvet arkasının yanı sıra santrforda, orta alanın ortasında ve sağ açıkta görev aldı. (Sampiy10)

Senin için hazırladığımız haberler