Talisca, Şenol Güneş'in oyun sırrını açıkladı!

10.11.2017 - 13:17 | Son Güncellenme: 10.11.2017 - 13:17

Talisca, Şenol Güneş'in oyun sırrını açıkladı!

AJANSSPOR - Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, NTV Spor'da yayınlanan Spor Aktüel programına konuk oldu ve açıklamalarda bulundu.

Talisca'nın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Atatürk'ü biliyordum. Trafikte insanlar araçlardan inip saygı duruşuna geçince şaşırdım. Bundan sonra biraz daha araştırdım. Tarihe bu kadar saygı olması bir ülke için önemli. İnsanların Türkiye hakkında negatif durumları vardı tehlikeli diye. Burada 2. yılım tehlike ile karşılaşmadım. Ailem de çok mutlu, yemekleri de çok beğeniyoruz. Tehlike her yerde var. Tüm ülkelerde var. Tüm şehirlerde kısmen tehlike var. Bazılarında az, bazılarında çok.

 

Beni Bahia için keşfeden bir hocamızdı. Beni Bahia'ya kazandırdı. Daha sonra Bahia'da yaşayan Benfica'nın bir gözlemcisi beni Benfica'ya kazandırdı.

Portekiz Avrupa'ya giriş için önemli bir ülke. Benfica da büyük bir kulüp. İlk sene beni talep eden Jorge Jesus ile beraber yakaladığım fırsatla iyi bir sene geçirdim. İkinci senede teknik direktör değişikliği nedeniyle fazla şans bulamadım. Aslında başkan da, kulüp de, taraftar da beni desteklediler. Biraz da olsa haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Beşiktaş'ın bana verdiği şans, Beşiktaş'taki çalışma ortamı olsa çok daha başarılı olurdum.

Geçen sene altyapıları fazla takip etmiyordum. Beşiktaş'ın altyapısına kuzenim geldi. Altyapıya dikkat etmeye başladım. Kulüplerin organik meyveleri altyapı oyuncuları. Kulüplerin genç oyunculara biraz daha şans vermesi lazım. Beşiktaş'ta idmanlara çıkan birçok genç var, onlara şans tanınıyor Beşiktaş'ta. Kadroda yer bulacaklardır. Her gün bir şey öğreniyorlar. Ben de gencim. Adriano'dan, Pepe'den, Quaresma'dan bir şeyler öğreniyorum. Buraya ilk geldiğimde altyapıdan gelen var mı diye sormuştum. Necip var dediler, uzun süredir takımda olan Oğuzhan var dediler. Belli bir düzene soktu bunu Beşiktaş. İlerleyen senelerde daha çok oyuncu göreceğiz.

Gelecekle ile ilgili çok plan yapmıyorum, geleceği Tanrı'nın eline bıraktım. Büyük kulüplerin, büyük teknik direktörlerin ilgisi beni memnun ediyor. Beşiktaş'ın oyuncusuyum. Beşiktaş'a minnettarım bu şansı verdikleri için. Elimden geldiğince şerefli Beşiktaş formasını terletmek istiyorum. Başkana ve teknik direktöre teşekkür ediyorum.

Hayal etmek bedava. Türkiye'yi bilmiyordum, tanıdıkça sevmeye başladım. Çalışma ortamıyla beraber işleri iyi gidiyor, daha da iyi olabilir. Birinci tercihim Beşiktaş. Benim durumum karışık şu anda; kulüplerin birbirini anlaması lazım benim burada kalmam için. Benfica'da devam eden sözleşmem var. Kulüplerin anlaşması lazım. Ben ne kadar istesem de, kendi isteğim beni belli bir yere kadar götürebilir. Benfica'ya attığım golden sonra, hissetiklerimi ve yaşadıklarımı net bir şekilde anlattım. Taraftar tepki gösterdi. Maaş probleminden dolayı olay benim üzerime yıkıldı. Taraftar tabii ki kulübünü kuoruyacaktır. Bizim de kendi hayatımız var, gerekenler var. Yöneticilerin kararları sizin özel hayatınıza etki ediyorsa, bunu taraftarın anlaması zor. Ben de ne yaşadığımı biliyorum.

Üzüldüm Aboubakar'ın gidişine. Büyük bir oyuncu. Bu sene de Porto'da iyi işler yapıyor. Porto maçından sonra soyunma odasına geldi. Portekiz basınıda olumsuz eleştiriler aldı. Halbuki çok iyi arkadaşlıklar kurmuştuk. O anılar üzerine, güzel anılarımızı yad ederken çekilen video çok farkı yorumlandı. Ona haksızlık yapıldı, kendisine başarılar diliyorum.

Şampiyonlar Ligi'ndeki grubumuzun dengeli bir grup olduğunu gördük. İyi konsantre olduk. Maç maç ele aldık. Şu anda bu durumdayız. Şampiyonlar Ligi en yüksek seviyede oynanıyor, en yüksek seviyeyi talep ediyor. En iyisini ortaya koymalısınız. Hataya yer yok, hata yapınca negatif olarak karşılığını alıyorsunuz. Şampiyonlar Ligi bayrağını görmek çok farklı hissiyat oluşturuyor. İyi oynanan bir oyun. Hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Geçen sene 3 aylık sakatlık yaşadım, bu beni geri bıraktı. Buna rağmen 17 gol atmam güzel bir şeydi. Bu sene de goller ortaya çıkacaktır..

Hoca çalışmam için bütüm imkanları sunuyor. Adriano, Gökhan, Quaresma, Babel gibi iyi orta yapan oyuncuların varlığını unutmamak lazım. Hocanın koyduğu her yerde oynarım ama kendimi rahat hissettiğim mevki forvetin arkası. Hoca başka bir pozisyonda oynamamı talep ederse seve seve oynarım. Beni çizgiye koysa, bir çizgi oyuncusu kadar performans gösteremem

ŞENOL GÜNEŞ'İN OYUN SIRRINI AÇIKLADI
Bence normal, aynı takımda aynı hedef için mücadele eden oyuncuların tartışması. Caner ile aramızda hiçbir problem yok. Oyun tarzıma çok iyi uydu hocanın tarzı. Hocanın net çizgileri var. Bundan ödün vermese de, her oyuncuya kendi özelliklerine göre serbestlik veriyor. Bu da oyuncuyu rahatlatıyor. Büyük oyuncularla oynadığınız zaman zaten, o yüksek ücretlere gelirsiniz.

İyi çalıştığıma inanıyorum. Göztepe maçında gol attım. İlerleyen maçlarda da daha iyi olmayı hedefliyorum. Kafa gollerine gelince, Şenol hoca keşfetti kafa vurabileceğimi. Türkiye'ye gelmeden önce hiç kafa golüm yoktu. Kendi kendime şaşırıyorum. Hiçbir zaman bu kadar kafa golü atan bir oyuncu değildim. Ben Benfica'da ve Bahia'da bu kadar ileride oynamadım hiç. Orta saha oynadığınız zaman hem oyunu kurup, hem ceza sahasına topsuz koşu yapmanız çok zor bir şey. Ceza sahasına yakın olduğum için vuruş yapma olasılığım çok yüksek. Doğru zamanda girmeniz lazım, doğru vuruşu yapmanız lazım. 

4 maç kazanamadığımız dönem için şanssızlık, konsantrasyon eksikliği, Şampiyonalr Ligi maçlarının yorgunluğu diyebiliriz. O süreci atlattık. Bizim için yeni bir tecrübeydi. Alanya ve Göztepe maçlarında galip geldik. Alnaya maçında da çok fazla pozisyn vermememize rağmen inanılmaz bir gol yedik. Oyuncunun vuruşu, topun oraya gidişi... Az kalsın puan kaybıyla ayrılacakken, Negredo'nun golüyle kazandık. Olabiliyor bu anlar. Yeni oyuncuların her geçen gün alıştığını görüyorum. Lens ve Negredo çok büyük ve yetenekli oyuncular. Negredo ile iletişimimiz daha iyi dilden dolayı. Daha da iyi olacaklardır. 

Benim için maç seçmek söz konusu değil. Şampiyonlar Ligi'ne çıkıp kötü de oynayabilirim. İyi oynamanın bir garantisi yok. Böyle bir oyuncuyu da anlarım. Benfica'da Şampiyonlar Ligi maçına çıktığımda inanamamıştım. O ambiyansa girdikten sonra atmosfer beni şaşırtmıştı. Bazı oyuncuları da şaşırtabilir. Grubumuzda maç seçen bir oyuncu yok. Trabzonlu Yusuf Yazıcı çok büyük yetenek, büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Galatasaray ve Başakşehir ile aradaki fark tabii ki kapatabiliriz. İmkansız diye birşey yok. Çok maç var. Oynayıp, mücadele edip o maçları kazanmak istiyoruz.

Sınırlama (Yabancı) kelimesi kulağa hoş gelmiyor. Ülkeler, kendi oyuncularının daha faza oynaması için sınırlma yapıyor. Ligin kalitesi de ortada. Türkiye'ye gelmek isteyen büyük oyuncular var. Sınırlama olursa buraya gelip oynamak istemeyeceklerdir.

Eskişehir'de milli maça gittim. Taraftar inanılmazdı. Bir milli takım anca bu kadar desteklenebilir. Mücadele gücünde eksik vardı sanki o maçta. Çok yetenekli ve büyük oyunculardan kurulu milli takım var. O parçalar birbirine oturduğu zaman daha iyi şeyler ortaya çıkabilir.

Geçmişte yaşananlarla ilgili bazı bilgilerimiz soruldu, biz de bilgi ermeye gittik Tosic ile. Normal bir durum, neden üzüleyim ki?

Bence Brezilya alır Dünya Kupası'nı. Çok iyi bir takımımız var ve elemelerden çok puan farkyla çıktı. Brezilya bence kazancak. Bugün oynasak Almanya'ya karşı kolay kazanırız. Kupayı Brezilya kazanacak. Tite ile birlikte çok iyi bir uyum yakaladı takım.

Çok evcimenim, evden çıkmam. Kuru fasulyemi yerim, pilav da yerim. Soğan da var. Türk yemeklerine çok iyi alıştım. Zeytinyağlı da var. Brezilya Portekizcesi çok karışık. Bazen saha içinde zorluk çekiyorum, burada kalırsam Türkçe öğreneceğim.

Bazı hakemler ile sorun yaşıyorum, bazılarıyla yaşamıyorum. Bazen çok tekme yediğim oluyor, oyunu devam ettiriyorlar. Ben normalde sert oyanayan bir oyuncu değilim. Ufak bir müdahalemde sarı kart gösteriyorlar, bana daha şiddetlisi yapıldığı ve kart gösterilmediği zaman gerçekten sinirleniyorum. Oyuncuların hayatı saha içinde.

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler