'Talisca, Yeni Rivaldo olamaz'

25.07.2018 - 13:25 | Son Güncellenme: 25.07.2018 - 16:25

Kendisine benzetilen Anderson Talisca’yı Çin’de bir etkinliğe katılmak üzere bulunan Brezilyalı efsane Rivaldo yorumladı, futbolcu ile ilgili görüşlerini aktardı.

'Talisca, Yeni Rivaldo olamaz'

Beşiktaş’ta geçirdiği iki sezonun ardından Çin’in Guangzhou Evergrande takımına transfer olan Anderson Talisca’nın ilk maçındaki performansı Çin’de konuşulmaya devam ediyor. Guizhou Zhicheng karşısında hat trick yaparak taraftarlarına merhaba diyen ‘Yeni Rivaldo’ lakaplı 23 yaşındaki futbolcu, Brezilyalı efsane futbolcunun da gündemine geldi.

‘Talisca, Yeni Rivaldo olamaz’

Çin’e bir etkinliğe katılmak üzere giden Rivaldo’ya, vatandaşı Talisca soruldu. Futbolcu ile ilgili düşüncelerini açık bir şekilde dile getiren Brezilyalı eski futbolcu şunları söyledi: “Talisca yeni Rivaldo olamaz çünkü ikimizin teknik karakterleri aynı değil. Ancak Talisca çok güçlü ve çok iyi bir futbolcu. Evergrande onu transfer ederek çok iyi iş yaptı. Çin'de başarılı olacaktır”.


Kadın başkanı korku sardı


Talisca’nın Guizhou Zhicheng filelerine gönderdiği üç golün rakip takımın başkanı Wen Yuting’i hayalkırıklığına uğrattığı bildirildi. Ülkedeki tek kadın kulüp başkanı olan Yuting’in, takımının toparlanması için her şeyi yaptığı, son sıradaki Zhicheng’in düzlüğe çıkması için İtalya’nın Milan kulübüyle ortaklık anlaşması bile yaptığı ve bir çok yatırımının karşılığını alamadığı belirtildi. Guangzhou Evergrande maçını izleyen Wen Yuting’in Talisca’nın üst üste gelen golleriyle yıkıldığı, küme düşme korkusunu derinden yaşmamaya başladığı iletildi.

TV’lerde Talisca konuşuluyor

Öte yandan Çin televizyonlarında Anderson Talisca başlı başına gündem maddesi oldu. Guangdong televizyon kanalında yayınlanan Futbol Yıldızı Vizyonu isimli programda yorumcu Chen Ning Brezilyalı futbolcu için “Çok agresif bir futbolcu. Top tekniği güzel. Oyunu çok zekice oynuyor. Hem sağ hem sol ayağı ayrıca kafa topları da iyi. Bence üst düzey Avrupa futbolcusu. Tabii ilk maçında üç gol atması biraz sürpriz oldu. Kimse bu kadar çabuk adapta olmasını beklemiyordu” diye konuştu.  (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler