Anderson Talisca, Al Nassr ile yol ayrımında!

01.11.2021 - 23:54 | Son Güncellenme: 01.11.2021 - 23:59

Kariyerine Al Nassr’da devam eden Beşiktaş’ın eski yıldızı Anderson Talisca, takımda yaşanan krizin ardından ayrılma noktasına geldi. İşte detaylar…

Anderson Talisca, Al Nassr ile yol ayrımında!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş’ta sergilediği futbolla büyük iz bırakan Anderson Talisca, Suudi Arabistan’da mutsuz günler geçiriyor. Brezilyalı yıldızın, siyah-beyazlı takımın bir başka eski oyuncusu Vincent Aboubakar'la beraber flormasını giydiği Al Nassr takımında ilginç gelişmeler yaşanıyor. 

Şampiyonlar Ligi'nden men edildiler

Arap kulübü önce mali yükümlülükleri yerine getirmedikleri gerekçesiyle Asya Şampiyonlar Ligi'nden men edildi. Sonrasında ise takımdaki yerli ve yabancı futbolcular arasında gerginlik patlak verdi.  
 

'Arap-yabancı ayrımı yapılıyor' iddiası

Suudi kulübünün futbolcusu Abdel Fateh, 1-1 berabere kaldıkları Al Fahya maçının ardından yabancıları hedef gösterdi. Arap oyuncu, "Burada Suudi oyuncular baskı altında. Tüm Suudi kulüplerinde yabancı oyunculara güvenen teknik direktörler görüyorsunuz. Yabancıların teknik seviyesi daha kötü olsa bile oyunda kalıyorlar. Suudiler ise iyi olsalar bile oyundan alınıyorlar" dedi. 

Talisca'dan takım arkadaşına: Futbol erkek oyunu

Anderson Talisca ise bu sözlere, "90 dakika oynamak istiyorsan, kendini kulübede de takıma adamalısın. Sakatlık numarası yapmayacaksın, yoksa oynayamazsın. Futbol erkek oyunu, çocuk oyunu değil. Takım olarak kötü bir dönemden geçiyoruz. Yabancılara biraz saygı duyun" diyerek yanıt verdi. 

Talisca, Al Nassr'a veda mı ediyor?

Yaşanan bu olaydan sonra gazeteci Jorge Nicola; Talisca’nın kulüpten ayrılma kararı aldığını duyurdu. Haberde, Brezilyalı futbolcunun Arap kulübünde mutsuz olduğu ve yönetimle görüşme gerçekleştirileceği kaydedildi.

'Beşiktaş'ta tekrar oynamak isterim' demişti  

27 yaşındaki Anderson Talisca, sezon başında Çin’in Guanghzou Evergrande takımından Al Nassr’a transfer olmuştu. Brezilyalı yıldız yeni kulübünde çıktığı 8 maçta 5 gole imza attı. Talisca, daha önce verdiği bir röportajda kariyerinin en mutlu günlerini Beşiktaş’ta geçirdiğini ve siyah-beyazlı takımda yeniden oynayabileceğini söylemişti. 

Senin için hazırladığımız haberler