"Tam yakalama anında hatalar yaptık"

07.09.2017 - 22:55 | Son Güncellenme: 07.09.2017 - 22:55

A Milli Erkek Takımı antrenörü Ufuk Sarıca, Letonya maçının ardından NTV Spor'a konuştu.

Yenilgiyi yorumlayan Sarıca, "Sonuna baktığımız zaman farklı gitti ama oyuna baktığımız zaman iyi gittik. Tam yakalama anında hatalar yaptık. Karşı takım cezayı kesen bir takım. Basketbolu daha iyi oynamalıyız. Belli yerlerde yeterli olmuyor. Şimdi turnuva oynadık ve eleme usülü var artık. Kağıt üzerinde İspanya favori ama oynanmamış bir maç için de enseyi karartmayacağız. Pazar günü çeyrek finale kalmak için maç oynacağız. Doğruları sahaya koymak lazım. Burada iyi niyet önemli. Sporcu arkadaşlarımızın hepsi iyi niyetli. Hepimiz bir karar verdik ve süremiz de fazla değildi. Süremiz olsa daha da ilerleme kaydedebilirdik. Bu turnuvada 3-4 tane oyuncumuzu gelecek ile ilgili sahaya lanse ettik. Mesela Furkan Korkmaz'ın skoru olmadan oyunu öğrenmesi lazım. Yaptığımız mücadele ve kimseden çekinmeden oynamamız lazım. En zor grupta oynadık. Bazı yerlerde de gücümüz yetmedi, bunu kabul etmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında da açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, "Grupta kaybettiğimiz diğer 2 maça çok benzer bir oyun çıkardık. Ortaya koyduğumuz mücadele anlamında her şey yerli yerindeydi ama basketbol aklı olarak iyi oynadığımız kısım azdı." dedi.

Maçı kazanabilecek noktaya geldiklerini aktaran Sarıca, "Karşımızda iyi bir rakip vardı. Tecrübeliler ve akıcı bir basketbol oynuyorlar. Sonuçta maçı kazanma noktasına geldik, coşkuyu sahaya yansıttık. O noktada yapılan 2 top kaybı ve verilen bir sportmenlik dışı faul kararı, maçın bittiği an oldu." diye konuştu.

Sarıca, turnuvanın başından itibaren takımdaki herkesin elinden geleni yaptığına dikkati çekerek, "Kazanmak için oynayan, sevilen, sempati duyulan bir milli takım ortaya çıkardık. Sonuçta bugün kaybettik ve grubu 4. sırada bitirdik. Ben son 16 turuna kalındığı için takımımı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler