Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar'dan doping açıklaması

13.12.2017 - 13:36 | Son Güncellenme: 13.12.2017 - 13:36

Türkiye Halter Federasyonu Faaliyet Programında yer alan Antrenör Ve Hakem Gelişim Semineri Antalya’da başladı. Türkiye genelinden 170 antrenör ve 90 hakemin katılımı ile gerçekleşen seminer üç gün sürecek.

Seminerde Dopingle Mücadele Komisyonu Başkanı Prof Dr. Rüştü Günel katılımcılara ‘Antidoping Uygulamaları’ ile ilgili sunum yaptı. Seminerde ayrıca Madde Bağımlılığı, Halterde Hareket Analizi, Yıldız Sporcularda Yarışma kaldırışları analizi, Başlangıç seviyesi sporcularda antrenman planlanması ve TOHM faaliyetleri konuları sunumları yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, 2017 yılını değerlendirdi. Önemli başarılara imza attıklarının altını çizen Tamer Taşpınar, doping ile mücadelelerinin artarak devam edeceğini belirtti. Görevde oldukları 5 yıllık süreçte temiz madalyalar kazandıklarını ifade eden Tamer Taşpınar sözlerini şöyle sürdürdü:

Doping konusunda mesaj

“Geçmişe dönük yapılan hataların cezasını biz neden çekiyoruz anlamış değilim… Biz 5 yıldır temiz madalyalar kazanıyoruz. 5 Yıldır Uluslararası müsabakalarda tek bir dopinge rastlanmadı. Biz Uluslararası federasyon yetkililerine az dopingli çıkan ile fazla çıkana aynı cezanın verilmesinin doğru bulmadığımızı ilettik. Rusya ve Kazakistan gibi ülkelerde 10 tane, bizde ise 3 sporcuda dopinge rastlandı. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız, Sayın bakanımız Osman Aşkın Bak, Genel Müdürümüz sayın Mehmet Baykan ve en önemlisi antrenörlerimizle birlikte dopingle mücadelede önemli işlere imza atıyoruz. Hatta biz dopingle mücadelede örnek gösterilen ülke olduk. Doping ile mücadelemiz devletimizin de bize desteği ile artarak devam edecek. Bu konuda ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım ‘Temiz Madalya’ parolasıyla yolumuza devam edeceğiz.”

Altyapı vurgusu

Her geçen yıl madalya sayısındaki artışın kendilerini sevindirdiğine değinen Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Türk halterine verilen 1 yıllık cezanın adil olmadığını belitti. Altyapıya verdikleri destek sonrasında Yıldızlar ve gençlerde madalya rekoru kırdıklarını belirten Taşpınar, “Arnavutluk’un Durres şehrinde 15-21 Ekim 2017 tarihlerinde organize edilen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye 3 altın, 13 gümüş ve 10 bronz olmak üzere toplam 26 madalyayla kazandı. Kosova’da organize edilen U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda milli haltercilerimiz 16 altın, 20 gümüş ve 23 bronz olmak üzere toplam 59 madalya kazanarak Türk Halter tarihinin en çok madalya kazanan kafilesi oldu. Bu bizi gururlandırmakta ve hedefimize emin adımlarla ilerlememizi sağlamakta” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler