Tamer Tuna: İnşallah Türkiye Kupası'nı kazanacağız

25.04.2020 - 22:19 | Son Güncellenme: 25.04.2020 - 22:24

Tamer Tuna: İnşallah Türkiye Kupası'nı kazanacağız

Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, kulübün resmi Instagram hesabında canlı yayına katıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ligdeki ertelemeyi değerlendiren Tuna, haziran ayında liglerin başlama olasılığına karşı mayıs ayının ilk haftasında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Antalya'nın salgından daha az etkilendiğini ve bu durumun kendileri için şans olduğunu söyleyen Tuna, "Nüfus oranına göre vaka sayısı çok düşük. Kupa ve lig maçlarımız var, o süreci iyi yönetmemiz lazım. Psikolojiyi de iyi yönetmemiz lazım" dedi.

Antalyaspor'a geliş süreciyle ilgili görüşlerini paylaşan Tamer Tuna, "Antalyaspor'un içinde bulunduğu durum nedeniyle pek çok arkadaşım yanlış tercih yaptığımı söyledi. Ancak Ali Şafak Öztürk ve Fikret Öztürk ile çalışmanın doğru olacağını düşündüm. Yapacağımız transferlerle de bu takım için çok iyi geleceğine inandım" diye belirtti.

"İnşallah kupayı alacağız"

Devre arasında göreve geldiğini ve yönetimle fikir birliğine ulaşarak çalışmalara başladıklarını söyleyen Tamer Tuna, "O dönemi iyi yönettik, transferler ilk haftaya yetişemese de nokta transferler yaptık" diye belirtti.

Türkiye Kupası'nda iddialı olduklarını belirten Tamer Tuna, "Türkiye Kupası büyük bir hedef. Göztepe ve Sivasspor maçlarıyla hedefimizi gösterdik. O dönemde ligde pozisyonumuz iyi değildi. Çok süre almayan, dinamik oyuncuları tercih ettik. Hedefe varma düşüncesiyle böyle tercih yaptık. Yarı finaldeki Alanyaspor maçında da bunu düşündük. Takımımızın içinde bulunduğu şartlarda en iyi verimi verecek futbolcuları tercih ettik. Alanya'da da en iyi takımı çıkaracağız. Finale çıkacağımızı da biliyoruz, emin olun. Alanya'da rövanşı aldıktan sonra kupaya uzanacağız" diye belirtti.

"Fikret Öztürk'ün büyük desteği var"

Kırmızı-Beyazlılarda altyapıyla ilgili önemli atılımların olduğunu söyleyen Tamer Tuna, "Çok iyi bir organizasyon içerisindeyiz. Sedat Karabük, altyapının koordinatörü... Tüm oyuncuları takip ettiğimiz bir dönem yaşıyoruz ama kısa vadeli olamaz bu çalışma. Sürekliliğe ihtiyaç var. Ciddi bir düzen gerekiyor. Antalyaspor, o kültürü oluşturabilir. Fikret Öztürk'ün çok büyük desteği var. Kendilerinden çok büyük harcama yapabiliyorlar. 4-5 yıla kadar takımın yarısının altyapılardan oynadığı bir takım oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

"Ali Şafak Öztürk önemli bir başkan"

Ali Şafak Öztürk'ün önemli bir başkan olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, "Çok önemli bir başkanla çalışıyorum. Ali Şafak Öztürk'ün fedakarlıklarını biliyordum ama bu kadarını tahmin etmemiştim. Antalyaspor'da gelecekteki bütün hedeflerime ulaşabileceğim bir ortam var. Böyle bir taraftar ile çok büyük mutluluklar yaşamayı istiyorum. Belki maçlar seyircisiz olacak ama o ruhu her zaman hissedeceğiz. Antalyaspor'un şampiyon adayı takımlardan olabileceğini biliyorum. O kapasite var. Şampiyonluk yarışına, kupayı yarışına girebilecek seviyemiz var.Böyle bir taraftarla da beraber olmak çok güzel. Belki kalan maçları taraftarsız oynayacağız ama Sivasspor maçında bunun bir hazırlığı yapıldı diyebiliriz. Onların ruhunu içimizde hissediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler