Tamer Tuna'dan kırmızı kart isyanı

24.10.2020 - 22:05 | Son Güncellenme: 24.10.2020 - 22:10

Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 5-1 yenilen Fraport TAV Antalyaspor'un teknik direktörü Tamer Tuna, ilk yarıda 4-1 geriye düştükten sonra maçta puan almak için çok şanslarının kalmadığını söyledi.

 

Tamer Tuna, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında, "İlk yarı 20. dakikada iki penaltı ve bir korner pozisyonu sonrasında 3-1 geriye düşmek bizim için kötü oldu. Toparlandığımız bölümde 1-1'i yakaladıktan sonra ikinci penaltıyı vermemiz oyun planlarımızı olumsuz etkiledi. Kadrodaki oyuncu sayımız ve eksiklerimiz nedeniyle fazla seçeneğimiz yoktu. Böyle maçlarda geriye düşmemek zorundaydık. İlk yarı 4-1 geriye düşmemiz ve 10 kişi kalmamız oyunu çeviremeyeceğimizi gösterdi." ifadelerini kullandı.

İkinci yarıda iyi mücadele ettiklerini aktaran Tuna, şöyle konuştu: "İkinci yarı ayakta kalmaya çalıştık üç tane 20 yaşın altında oyuncuyu maça dahil ettik. Hem tecrübeli hem genç oyuncularımızın bu maçta çok önemli deneyimler kazandığını düşünmek istiyorum. Kolay hedef koymak o kadar önemli ki ama zor hedefler mesela Avrupa, sizin takım olarak ileri seviyede neler yaşayabileceğiniz konularında düşünmenizi sağlayabiliyor. Hem kendi adıma hem de Antalyaspor olarak aynaya bakmamız gerektiğini düşünüyorum."

Yayıncı kuruluşa neler dedi?

Genç teknik adam maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise,  "İlk yarı 2 penaltı ve 1 kornerle 3-1 oldu. 1-1'i yakaladıktan sonra hemen penaltı olması, planları etkiliyor. İkinci yarıya 10 kişi başladık. Başakşehir'in kendi zaaflarına karşı oyun geliştirebilirdik ama kadro zaafı da vardı. İkinci yarıda oyuna giren 3 oyuncumuz, 20 yaş ve altında. Maalesef böyle şeyler olabiliyor. Kötü bir skor, olmaması gerekiyordu. 1-1'in dönüşü penaltı olmasa belki maç farklı seyredebilirdi" dedi.

Kırmızı kart pozisyonuyla ilgili konuşan Tuna, "Kendimiz biraz aynaya bakacak durumdayız. Görülmemesi gereken pozisyonlarda kırmızı kart görüyoruz. Amilton daha önce de bunu yaşamıştı. Koordinasyon anlamında sıkıntı yaşayabiliyor. Futbolda bunlar var. Hedef koyarken, kendi ve kulüp hedefleri oluyor. Böyle skorlar ortaya çıktığında, o hedeflerle bütünleşme anlamında sıkıntılar olduğu görülebiliyor. Genç oyuncuları oynatıyoruz. Maçları kazandırabilecek oyuncularımızın olması gerekiyor. Antalyaspor'un iki önemli özelliği var. Genç oyunculara şans verilmesi ve tecrübeli oyuncuların model olması. Tecrübeli oyuncuların model olması gerekirken, bu tip oyunlarda uzak olabiliyoruz. Hatalarımızı biliyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Senin için hazırladığımız haberler