Tampa Bay Buccaneers Carolina'da siftah yaptı

13.09.2019 - 10:16 | Son Güncellenme: 13.09.2019 - 10:16

NFL'in 2. hafta açılış maçında Tampa Bay Buccaneers, Bank Of America Stadyumu'nda Carolina Panthers'ın konuğu oldu.
 
Maçın ilk hücum serilerinde takımlar sonuca ulaşamazken, olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılaşma bir süre ertelendi. (8.31) Tampa Bay Buccaneers, maçtaki ikinci hücum serisinde, Peyton Barber'ın etkili koşularıyla ilerlese de, touchdownı yapamadı. Bucs, son hakkında çaylak kickerı Matt Gay'in 40 yard uzaklıktan attığı alan golüyle 3-0 öne geçti. (5.36) Carolina Panthers da, Florida ekibine aynı şekilde karşılık verdi ve Joey Slye'ın 32 yard uzaklıktan kaydettiği alan golüyle skora denge getirdi (2.52) İlk 15 dakika 3-3'lük beraberlikle tamamlandı.
 
Panthers, ikinci çeyreğin başlarında etkili bir defansa imza atarken, çaylak linebacker Brian Burns'ten bir sack geldi. Akabinde hücumunu ilerleten Charlotte ekibi, gol bölgesine ulaşamasa da, son hakkında Joey Slye'ın ayağından bir alan golü daha buldu ve Buccaneers'a 6-3'lük skor üstünlüğü kurdu. (8.26) Ancak Buccaneers, çeyreğin bitimine 1.20 dakika kala rahat bir pas oyununu touchdownla sonuçlandırdı. Jamesi Winston'ın 20 yard uzaklıktan attığı pası, 23 yaşındaki wide receiver Chris Godwin gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrasında ekstra golde de isabet oldu ve Bucs 10-6 öne geçti. kalan sürede touchdown yapamayan Carolina Panthers, Joey Slye'ın son hücumda 54 yard uzaktan attığı alan golüyle farkı 1 sayıya düşürdü. Tampa Bay Buccaneers, devreye 10-9'luk üstünlükle girdi. 
 
Carolina Panthers, üçüncü çeyreğin başlarında da topu gol bölgesine taşımakta zorlanırken, Tampa Bay Buccaneers'ın linebackerı Shaquil Barrett'tan 3 sack geldi. Buna rağmen Panthers, yine çaylak kickerı Joey Slye'ın ayağına baktı. Slye'ın 51 yard uzaktan attığı şut, direkten içeri girdi ve Charlotte ekibi 12-10 öne geçti. (7.51) Ancak Buccaneers, running back Peyton Barber'ın 16 yarddan rahat bir koşu oyunu ile maçtaki ikinci touchdownı da yaptı. Sonrasında ikinci ekstra gol de isabetli oldu ve yine skor üstünlüğünü eline geçiren Florida ekibi farkı 5 sayıya çıkardı. (4.20) Buccaneers defansı, akabinde oynanan Panthers hücum serisinde, rakibine top kaybı yaptırmayı başardı. Kendisi koşu oyunu oynayan Cam Newton'a dış linebacker Anthony Nelson'dan müdahale geldi. Yere düşen topu, Bucs'ın yeni yıldız savunma hattı oyuncusu Ndamukong Suh aldı ve hücum sırası bir kez daha Florida ekibine geçti. (2.54) Fakat Buccaneers, elde ettiği hücum serisinin sonunda farkı 8 sayıya yükseltme fırsatını Matt Gay'in kaçan alan golü ile değerlendiremedi.
 
Son 15 dakikaya 17-12 geride giren Carolina Panthers, Kendi gol bölgesinde hücum yapan Buccaneers'ı safety sayısı da alarak durdurmayı başardı. Yıldız linebacker Luke Kuechly, Peyton Barber'ı gol bölgesinde düşürdü ve takımına 2 sayı kazandırırken, hücum sırası da Panthers'a geçti. (13.21) Ancak Panthers'ın touchdown yapamama sorunu devam etti. Buccaneers, Matt Gay'in 32 yard uzaktan attığı alan golüyle farkı 1 touchdown sayısına çıkardı. (2.26) Panthers'ın maçtaki ilk touchdownına çok yaklaştı. Ancak running back Christian McCaffrey, bitime yaklaşık 1 dakika kala, son hücum hakkındaki koşusunu gol bölgesinde tamamlayamadı. İlk başta hak bitiminden top kaybı kararı çıksa da, hakemler pozisyonu bir kez daha kontrol etti ve kararda değişikliğe gidilmedi. Tampa Bay Buccaneers, karşılaşmayı 20-14 kazanırken, bu sezon ilk galibiyetini elde etti. Carolina Panthers ise, evinde oynadığı ilk 2 maçı da kaybederek kötü sinyaller vermeye devam etti.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 
 CAROLINA PANTHERS  
 
Gregg Olsen (TE): 9'da 6 pas yakalamada 110 yard mesafe
 
Luke Kuechly (LB): 8'i solo olmak üzere toplam 17 tackle, 2 tackleda mesafe kaybı ve 1 safety sayısı
 
Joey Slye (K): 4'te 4 alan golü isabeti
 
 TAMPA BAY BUCCANEERS 
 
Jameis Winston (QB): 25'te 16 pas isabeti, 208 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 4 koşu oyununda 9 yard mesafe
 
Peyton Barber (RB): 23 koşu oyununda 82 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 
Chris Godwin (WR): 9'da 8 pas yakalamada 121 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Shaquil Barrett (LB): 3 tackleda da mesafe kaybettirme, 3 sack

Senin için hazırladığımız haberler