Taner Taşkın: "Bu Takımı Balon Gören Var"

İsa Kethüda
04.10.2022 - 12:34 | Son Güncellenme: 04.10.2022 - 12:40

Spor Toto 1. Lig’in bu hafta liderlik koltuğuna oturan takımı Ankara Keçiörengücü'nün tecrübeli teknik direktörü Taner Taşkın, başarının sırrını açıkladı.

Taner Taşkın: "Bu Takımı Balon Gören Var"

NAZIM TÜRKNAS / AJANSSPOR

Spor Toto 1. Lig’in bu hafta liderlik koltuğuna oturan takımı Ankara Keçiörengücü'nün tecrübeli teknik direktörü Taner Taşkın, Radyospor’a konuk oldu ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu takımı balon görenler var!

Taşkın, "Geçen sene ben bu takımın başına geldiğimde 9. haftaydı ve 4 puanla son sıradaydık. Bir şekilde elimizden geleni yaparak takımı bulunduğu konumdan kurtarabildik ve ligde tutunduk. Bu sezon ise, 30 üzeri olan yaş ortalamamızı 26'ya kadar indirdik ve bu yeni takımı oluşturduk. Tabii bunu yaparken yeni takımın da bir an önce kaynaşması gerekiyordu, onu da kamplarımızla hallettik. Takım sanki yıllardır birlikte oynuyor gibi bizim isteklerimize yanıt veriyor. Şu an 7. haftadayız ve lideriz. İnsanların kafasında “acaba bu takım bir balon mu “ diye bir düşünce var. Bana göre öyle bir durum yok çünkü tamamen ne yaptığını, ne oynadığını bilen bir takımız biz. Bununla alakalı da kafasında soru işareti olanların şüphesini gidermek isterim. 

En düşük bütçeli takımız

Maaliyet noktasında da ligin en düşük maaliyetli takımınlarından birisiyiz. Geçen sezonki takımdan 20’ye yakın oyuncu giden oldu, bir o kadar gelenler oldu. Çok para harcamak, başarı demek değil. Takımlarında süre alamamış oyuncularla güzel işler yapıyoruz. Ben geldiğimden bu yana hiç para konuşmadım çünkü başkanımız da her şeyi günü gününe yapıyor, adeta bir kurum gibi işliyor sistem.

Çok para ile başarı gelmiyor

Baktığınızda takımımızda 2-3 kişi var takıma abilik yapan. Diğerleri ise yeni filizlenen yetenekli oyuncularımız. Bu noktada yineliyorum, başarı; çok para harcamak demek değil. Biz değerli oyuncular transfer etmiyoruz, bize gelip; biz de değerlenecek oyuncular transfer ediyoruz. Örneğin Bekir Karadeniz ve Mikail Okyar takımlarında süre alamamış ama bizde şu ana kadar performansları çok iyi olan oyuncular. Ayrıca geçen sezonun en iyi isimlerinden biri olan golcü Eze’yi Eyüpspor’a verdik. Ama yerine hemen genç oyuncuları takviye ettik. Mesela Olawoyin süperligde oynayacak seviyede bir oyuncumuz" dedi.

Hamza Gür'ün son durumu

Tecrübeli oyuncu Hamza Gür hakkında ise konuşan Taşkın, “Hamza bizim için önemli oyunculardan birisi. Bu sezon özellikle kendisini forvet hattında değerlendiriyoruz. Maalesef son Altınordu maçında attığı golden sonra talihsiz bir sakatlık yaşadı. Muhtemelen de 3 hafta sahada olamayacak." diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş soruyor: Borular nerede Fikret Orman?
Habere Git

Hedef play-off

Ankara Keçiörengücü'nün bu sezonki hedefleri hakkında da konuşan tecrübeli teknik adam, "Başkanın benden isteği şuydu; geçen sene yaşanan sorunları yaşamayalım. Ligi güzel bir yerde tamamlayalım. İyi futbol oynayalım, ligi de rahat bir yerde tamamlayalım. Bu ilk hedefti. Ancak ben oyuncu grubunu tanıdıkça kendi kendime 'bu oyuncu grubu en azından play-off oynamalı' demeye başladım. Tabii gönlümden şampiyonluk geçiyor, bana göre de hak ediyoruz. Ancak bakalım, ne olursa olsun ligi üst sıralarda tamamlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler