Sakaryaspor'da Taner Taşkın, Çaykur Rizespor Yenilgisini Değerlendirdi

Orhan Gülek
13.04.2023 - 19:42 | Son Güncellenme: 13.04.2023 - 20:26

1. Lig'in 32. haftasında Sakaryaspor, Çaykur Rizespor’a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası Sakaryaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, değerlendirmede bulundu.

Sakaryaspor'da Taner Taşkın, Çaykur Rizespor Yenilgisini Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto 1. Lig'de play-off hattını doğrudan ilgilendiren maçta Çaykur Rizespor, Sakaryaspor'u 90+11'de penaltıdan attığı golle 2-1 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası Sakaryaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın açıklamalarda bulundu.

Sakaryaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, Çaykur Rizespor'un maçın ilk yarısında çok atak bir futbol oynadığını söyledi.

"Aksayan yönlerimizi kapattık"

İlk yarıyı gol yemeden tamamladıklarının altını çizen Taşkın, "İkinci yarı yorulacaklarını biliyorduk. Biz de iyi çıkmaya çalıştık. Aksayan yönlerimizi kapattık. İkinci yarı oyunun hakkı buradan puanla ayrılmaktı." değerlendirmesinde bulundu.

"Sezonun maçıydı"

Maçın hakemi Sarper Barış Saka'nın iyi maç yönettiğini vurgulayan Taşkın, şunları kaydetti:

"VAR'daki hakemlerin isimlerini duyunca 'Eyvah.' demiştim. İnceleyip araştırın. Son dakikada oyun aut ile başlıyordu. Rakibimiz bile VAR'a gidilince şaşırdı. 10 dakika uzatma verildi. Sezonun maçıydı. Bu şekilde mağlup olmak bizi çok üzdü. Rakibimiz yakaladığı pozisyonları gol yapar ağzımızı açmayız.

"Bizim 6 puanımız bir anda gitti"

Bu şekilde mağlubiyet kabul edilecek bir durum değil. Elinizi vicdanınıza koyun. Bize böyle penaltılar hiç verilmedi. Penaltı, penaltı gibi olmalı. Rakibimiz bile beklemiyordu. Sakaryaspor büyük camia. Burayı biraz ciddiye alsınlar. Altay maçında da benzer pozisyonlar... Bizim 6 puanımız bir anda gitti. Bu takım şampiyonluğu yaşayabilirdi. Gizli güçler mi dersiniz? Kirlenmiş Türk futbolunda, çok inanmıyorum, bir sürü şaibe olabilir. Biz burada şahsım ve kulübümüz adına hep tertemiz kalacağız."

Sakaryaspor, 90+11'de yıkıldı

Karşılaşmada Sakaryaspor, Zdravko Minchev Dimitrov'un attığı golle 52. dakikada öne geçti. Çaykur Rizespor, bu gole hemen cevap verdi ve 55. dakikada John Mary skora denge getirdi. Karşılaşmada son sözü söyleyen isim Çaykur Rizespor'dan Yannick Bolasie oldu. Bolasie, 90+11'deki penaltıyı gole çevirdi.

Michal Nalep önce kırmızı sonra sarı kart gördü

Karşılaşmada ilginç bir an yaşandı. Maçın hakemi Sarper Barış Saka, Sakaryaspor'dan Michal Nalepa'ya 60. dakikada doğrudan kırmızı kart gösterdi. Saka, ardından kartları karıştırdığını fark edip Nalepa'yı sarı kartla cezalandırdı.

Bu sonucun adından Çaykur Rizespor, 57 puana yükseldi ve averajla ikinci sıraya çıktı. Sakaryaspor 55 puanda kaldı.

Ligde gelecek hafta Çaykur Rizespor, Boluspor deplasmanına gidecek. Sakaryaspor, Bandırmaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler