Tanju Çolak dopingi itiraf etmiş: Bir sağ bir sol kalça!

04.02.2021 - 14:18 | Son Güncellenme: 04.02.2021 - 14:27

Teknik Direktör Güvenç Kurtar, 1992-93 sezonunda şampiyonluğu kaçırmalarını dopinge bağladı.2019'da yaptığı açıklamaları tekrarlayan Kurtar, "Tanju bana ‘Sen bizim masörü tanımıyor musun? Bir sağ kalçaya vurdu, yetmedi bir de sol kalça yaptı. Bizi o gün kimse yenemezdi" dediğini söyledi. İşte detaylar...

Tanju Çolak dopingi itiraf etmiş: Bir sağ bir sol kalça!

AJANSSPOR - HABER

Teknik Direktör Güvenç Kurtar, Tanju Çolak'ın kendisine doping yaptığını itiraf ettiğini söyledi. CRI Türk Radyo kanalında Hüseyin Şuekinci'nin hazırlayıp sunduğu Spor Hikayeleri programına konuk olan Kurtar, şampiyonluğu kazandıkları 1992-93 sezonu ile açıklamarda bulundu. 2019 yılında Atakan Kurt'un Youtube kanalıha yaptığı açıklamaları tekrarlayan Kurtar,  Tanju Çolak'ın kendisine bir maçtan sonra doping yaptığını itiraf ettiğini söyledi.

Kurtar, Tanju Çolak'ın itirafını şöyle anlattı:  “Seneler sonra Fenerbahçe'ye 4-0 yenildiğimiz maçın görüntülerini sosyal medyaya koymuşlar. Tam da o sıralarda bir gün havaalanında Tanju Çolak'la karşılaştım. Tanju'ya o günkü maç için ‘Dua edin de bizim eksiklerimiz vardı, o maçta' dedim. Tanju, ‘Hocam o gün bizi Real Madrid, Barcelona bile yenemezdi' dedi. ‘Nasıl yani?' diye sorduğumda Tanju bana ‘Sen bizim masörü tanımıyor musun? Bir sağ kalçaya vurdu, yetmedi bir de sol kalça yaptı. Bizi o gün kimse yenemezdi.' Anlayacağınız, biz o gün dopinge yenildik.

Söz konusu 4-0'lık maçta Tanju Çolak 2 gol atmayı başarmıştı. Galatasaray'ın şampiyon olduğu 1992-93 sezonunu Kocaelispor 4. sırada tamamlamıştı. Kurtar, deplasmanda iki yenilgi aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Deplasmanda iki mağlubiyetimiz var zaten. (Kocaelispor o sezon deplasmanda Fenerbahçe dışında 13. haftada Beşiktaş'a 4-1 mağlup oldu) İki maç da dopingli… Mamacı Gilbert vardı. Biz dopinge ‘mama' deriz. Dopingi Köln'den getirirdi. ‘7 kişiye verdim' demişti. Bu bilgiler kulaktan dolma bilgiler değil… Yapmışlar demiyorum. Biri dopingi kullandığını, diğeri getirdiğini söyleyen kişi…”

Kurtar, 2019'da verdiği söyleşide bu doping meselesinin gazetelerde haber olmasından sonra Beşiktaş'ın efsane bakanı Süleyman Seba'nın kendisiyle ömrü boyunca konuşmadığını da açıklamıştı.

Güvenç Kurtar'ın 2019'da Atakan Kurt'la yaptığı söyleşi (VİDEO)

Senin için hazırladığımız haberler