Maradona'nın 'Tanrı'nın Eli' forması 4 milyon pound karşılığında satıldı

Feride Kara
21.04.2022 - 18:01 | Son Güncellenme: 21.04.2022 - 18:11

Maradona'nın futbol tarihine geçen 'Tanrı'nın Eli' forması açık artırmada 4 milyon pound karşılığında satılarak tarihin en pahalı futbol forması oldu.

Maradona'nın 'Tanrı'nın Eli' forması 4 milyon pound karşılığında satıldı

Arjantinli ünlü futbolcu Diego Maradona'nın ünlü "Tanrı’nın Eli" adı verilen iki golünü attığı 1986 Dünya Kupası İngiltere ve Arjantin maçında giydiği forması 4 milyon pound karşılığında satılarak tarihin en pahalı futbol forması oldu.

Yüzyılın golü seçildi

Tarihe geçen maçta İngiltere ve Arjantin, 1986 Dünya Kupası Çeyrek Finali'nde 22 Haziran 1986’da karşı karşıya gelmiş, o sırada 25 yaşındaki Maradona maçta 2 gol kaydetmişti. Arjantin maçı 2-1'lik skorla kazanmıştı. 2002 yılında "FIFA Yüzyılın Golü" anketini başlatmış ve 150 ülkeden 340 bin oy kullanılarak Maradona’nın ikinci golü "Yüzyılın Golü" seçilmişti.

Maradona'nın formasını nasıl aldı?

Formayı Maradona'dan alan İngiliz orta saha oyuncusu Steve Hodge maç sonunda ilk denemesinde Maradona’nın yanına gidemedi ancak ikinci bir şans elde eden Hodge o anları şöyle anlattı; “Röportajdan sonra kale arkasına indim, soyunma odalarına… Aşağı indiğimde Maradona iki takım arkadaşıyla yürüyordu. Gözlerinin içine baktım, 'takas imkanı var mı?' anlamında formamı çekiştirdim ve doğruca karşıdan geldi ve formalarımızı değiştirdik. Ve bu kadardı. Bu kadar basitti.”

Senin için hazırladığımız haberler