Beşiktaş Maçından Sonra Ankaragücü'nde Ömer Erdoğan Açıklama Yaptı

Akın Ungan
05.09.2022 - 00:12 | Son Güncellenme: 05.09.2022 - 01:30

Evinde Beşiktaş'a 3-2 kaybeden MKE Ankaragücü'nde Teknik Direktör Ömer Erdoğan ile futbolculardan Oğuz Ceylan ve Bahadır Han Güngördü açıklama yaptı..

Beşiktaş Maçından Sonra Ankaragücü'nde Ömer Erdoğan Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında MKE Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-2 kaybeden MKE Ankaragücü'nde Teknik Direktör Ömer Erdoğan ve futbolculardan Oğuz Ceylan ile Bahadır Han Güngördü açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: "Mücadele için oyuncularımı tebrik ederim"

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, "Mücadele için oyuncularımı tebrik ederim. İlk yarıyı çok üstün oynayan Beşiktaş'ı analiz etmiştik. Oyuncularımıza daha baskılı, tutkulu oynayacağımızı ilettik ve uyguladılar." şeklinde konuştu.

"Mete Hoca maçın seyrini değiştirdi"

Maçın hakemi Mete Kalkavan'ı da eleştiren Erdoğan, "Mete Hocam'ı ben normalde severim. Maalesef sahada bugün küçük dokunuşlarla maçın seyrini değiştirdiğine inanıyorum. Burada 25 bin kişilik taraftar grubu var ve futboldan anlayan taraftarlar. Görüyorlar ve bize verilen fauller, sarı kartlar karşı tarafa verilmiyor. Dördüncü hakemde buna katılarak yönlü olarak yönetmesi beni üzdü." dedi.

"Oğuzhan Akgün taraftarımıza küfür ederek tahrik ederek beni üzdü"

Erdoğan, "Maçın sonunda evet tatsız olaylar başladı. Bunun başlangıcı Oğuzhan Akgün diye bir genç oyuncu bizim kulübemize ve taraftarımıza küfür ederek tahrik ederek beni üzdü. Genç oyuncu kazandıralım istiyoruz ama önce kaliteli insan kazandırmamız gerekiyor. Bu yaşta bu kadar saygısız hareket olayları ateşledi." açıklamasını yaptı.

Bir taraftar sahayı bastı ama o taraftarları övdü!

Erdoğan son olarak şunları söyledi: "Belki de bize çok ağır ceza gelecek. Bu konularda eğitim veriyorsak eğer ciddi eğitimler verelim. Önümüzde transfer dönemi devam ediyor. Alabilirsek eğer takımı güçlendirecek oyuncular alacağız. Tolga Ciğerci'ye de ayrı parantez açmak istiyoruz. Çarşamba günü antremana çıktı. Sezon öncesinde ise kamp görmedi" dedi. Diğer yandan sahaya girip Beşiktaşlı oyunculara saldıran taraftarın üzerinde pek durmayan ve bunu da Beşiktaşlı genç oyuncu Oğuzhan Akgün'ün tahriklerine bağlayan Ömer Erdoğan, taraftarlarını övdü: "Biz 90 dakika sahada tutmayı düşünmüyorduk. Fedakarlık yaparak arkadaşlarına yardımcı oldu. Oyuncularımızdan memnunum. Taraftarımıza teşekkür ederim. Bize maç boyunca destek oldular."

Ceylan: "...Yaparsa böyle şeyler ortaya çıkyor"

Beşiktaşlı genç oyuncu Oğuzhan Akgün'ün taraftarı tahrik ettiğini savunan Oğuz Ceylan ise "Bu maça gelene kadar lige kötü başladık. Beşiktaş'a karşı iyi oynadık ve iyi başladık. Taraftarlardan özür diliyorum. Çıkış yakalayacağız. Altyapıdan çıkan bir oyuncu öğrenmesi gereken şey karakterli olması lazım. Yardımcı hocaya küfür edemez veya tarafta el kol hareketi yapamaz. Yaparsa böyle şeyler ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Güngördü: "Penaltı mı değil mi bilmiyorum"

Bahadır Han Güngördü, "Hafta başından beri çok iyi çalışıyoruz. Yeni hocamızla birlikte iyi bir çıkış yakalamak istedik. Maça istekli başladık ama bir türlü olmadı. Maçın hakkı bu değildi. Başaramadık. Penaltı mı değil mi bilmiyorum. Taraftarımıza teşekkür ederim. Bugün yine çok iyilerdi. Onlara bir galibiyet hediye edemedik. En kısa zamanda galibiyet hediye edeceğiz. Ligin 3-4 haftasını domine eden takıma karşı oynadık. Güçlü bir takım vardı karşımızda. Alanyaspor maçıyla çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum. Taraftarımız bize güvensin. Galip gelen Ankaragücü'nü izleteceğiz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler