Yusuf Yazıcı CSKA Moskova'dan Ayrıldı! Hangi Takıma Gidecek?

Akın Ungan
23.06.2022 - 13:19 | Son Güncellenme: 23.06.2022 - 13:43

Lille'den CSKA Moskova'ya kiralanan Yusuf Yazıcı, Rus takımdan ayrıldı. Lille taraftarının geri istediği milli yıldız hangi takıma transfer olacak? İşte detaylar.

Yusuf Yazıcı CSKA Moskova'dan Ayrıldı! Hangi Takıma Gidecek?

Trabzonspor'un eski yıldızı Yusuf Yazıcı'nın geleceği belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz sezonun devre arasında Lille'den CSKA Moskova'ya kiralanan milli futbolcu, takımdan ayrıldı. Rus kulüpte gösterdiği performans ile dikkat çeken Yusuf'un kariyerine hangi takımda devam edeceği ise merak konusu oldu.

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını CSKA Moskova'da tamamlayan Yusuf Yazıcı için Lille ile masaya oyuran Rus kulüp, anlaşma sağlayamadı. Yusuf Yazıcı'nın CSKA Moskova'dan ayrılıp, Lille'e döndüğü belirtildi.

Menajeri Yusuf'un kalmak istediğini söyledi

Milli futbolcunun menajeri Adem Cebeci, daha önce Rus medyasına verdiği röportajda Yusuf'un CSKA Moskova'da kalmak istediğini söylerken, tarafların transfer masasında nasıl karar alacağını bilmediklerini ve bu konuda söz sahibi olmadıklarını belirtmişti.

Taraftar Yusuf'u takımda istiyor

Rus basınında yer alan haberlere göre Fransız kulüp yönetiminin ilk hedefi Yusuf Yazıcı'yı bonservisi ile başka bir takıma göndermekken, Lille taraftarının baskısıyla bu hedeften vazgeçildi. Sosyal medyada anket düzenleyen Lille taraftarı yıldız oyuncuyu takımda görmek istiyor.

Geçtiğimiz sezon toplamda 34 karşılaşmaya çıkan 25 yaşındaki on numara 9 gol, 3 asist kaydetti. Sezonun devre arasında CSKA Moskova'ya giden Yusuf Yazıcı, 12 maçta görev alırken, 8 kez rakip fileleri havalandırıp, 2 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

"Vedalar da hayatın bir parçası"

Yusuf Yazıcı, sosyal medya hesabından Rus kulübe veda etti. 25 yaşındaki futbolcu, veda yazısında şu ifadeleri kullandı: "Yaptığımız işin en zor kısmı vedalar sanırım. Ama vedalar da hayatın bir parçası. Ocak ayından bu yana formasını büyük bir mutlulukla giydiğim CSKA Moskova hikayemizin sonuna geldik. Burada geçirdiğim her anımı büyük bir mutlulukla hatırlayacağım. Altı aylık süre boyunca desteklerini her zaman hissettiğim taraftarlarımıza, takım arkadaşlarıma, teknik ekibimize ve yönetimimize teşekkür ederim. Her zaman kalbimde olacaksınız."

CSKA Moskova ise Yusuf'u "CSKA Moskova formasıyla çıktığı 12 maçta 8 gol kaydetmeyi başarırken lig tarihine geçen Yusuf Yazıcı’ya, takımımıza yaptığı tüm katkılar için teşekkür ederiz. Bundan sonraki kariyerinde başarılar Yusuf Yazıcı, her şey gönlünce olsun!" ifadeleri ile uğurladı.

Senin için hazırladığımız haberler