Taraftar isyanı: Gerçek kavga şimdi başlıyor

Orhan Gülek
21.04.2021 - 17:05 | Son Güncellenme: 21.04.2021 - 17:13

Avrupa Futbol Taraftarları Birliği (FSE) grubu, "Avrupa Süper Ligi" projesine sert açıklama yaparak, aynı durumun tekrar yaşanmaması için önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Taraftar isyanı: Gerçek kavga şimdi başlıyor

AJANSSPOR - HABER

Avrupa Futbol Taraftarları Birliği (FSE), Avrupa Süper Ligi’nin kuruluşuna karşı sert bir bildiri yayınladı.

Avrupa Futbol Taraftarları Birliği (FSE) sosyal medya hesabından 'Gerçek kavga şimdi başlıyor' başlığıyla yayınlanan metinde çıkan sorunların bir gecede ortadan kalkmayacağını ifade etti.

Avrupa kıtasından 48 ülkeden taraftarların üyelikleriyle oluşan bağımsız bir organizasyon olan Avrupa Futbol Taraftarları Birliği (FSE) "Daha güçlü düzenleme talep ediyoruz. Kulüplerimizi ve taraftarlarımızı korumak için acil eylem talep ediyoruz. Ve bunun bir daha asla olmamasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İşte Avrupa Futbol Taraftarları Birliği (FSE)'nin sert bildirisi

"Geçtiğimiz birkaç gün, hem cesaret verici hem de moral bozucu oldu. Bir yandan, ortaya çıkan toplu eylem ve dayanışmanın ezici etkisinin, patronların zenginliğinden daha fazlası olduğuna şahit olduk. 

Öte yandan, modern futbolun sürdürülemez doğası, gözetim eksikliği, yaygın eşitsizlik ve yaygın bir açgözlülüğün herkes tarafından net bir şekilde görülmesi oldu."

"Bu sorunlar bir gecede ortadan kalkmayacak"

"Tabiki bu sorunlar bir gecede ortadan kalkmayacak. Bu nedenle Avrupa Futbol Taraftarları Birliği (FSE), son olayların olumlu ve kalıcı bir değişim getirmesini sağlamak için Avrupa ve yerel futbol yönetim organları üzerindeki baskıyı sürdürmeye kararlıdır.

En acil olarak, özellikle turnuvaya katılıma ve gelir dağılımına odaklanarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ni genişletme planlarına devam edeceğiz.

Bunun ötesinde, oyunun yönetim yapılarında anlamlı reformlar için diğer paydaşlarla birlikte çalışacağız. Ulusal hükümetlerin ve Avrupa kurumlarının taraftarları, kulüpleri ve bir bütün olarak futbolu koruma taahhütlerini yerine getirmelerini tamamen bekliyoruz."

"Kulüp başkanlarını cezasız kalmamalı"

"Bu haftanın fiyaskosunun tekrarını önlemek için taraftar temsilcileri karar alma süreçlerine dahil edilmeli ve kulüp başkanlarının cezasız kalmamaları sağlanmalıdır.

Bu yüzden daha güçlü düzenleme talep ediyoruz. İpuçlarını ve topluluklarımızı korumak için acil eylem talep ediyoruz ve bunun bir daha asla olmamasını talep ediyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler