Ajansspor

Taraftar sayısında "süper" değiliz!

Editör: Ajansspor

Son Güncelleme /

Taraftar sayısında "süper" değiliz!

Taraftar sayısında "süper" değiliz!
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 1 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-
Taraftar sayısında "süper" değiliz!
Taraftar sayısında "süper" değiliz!

Taraftar sayısında "süper" değiliz!

AJANSSPOR -  Spor Toto Süper Lig’de maç başına seyirci ortalamasının az oluşu dikkat çekiyor.  Diğer liglerle bir kıyaslama yapıldığında, aslında ligimizin çok da “süper” olmadığı ortada.

Seyircilerin stadyumlara gitmemesi ise TFF tarafından reform sonrası sancılı dönem olarak nitelendiriliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, seyircilerin neden maça gitmediği konusundaki soruya yanıt verdi.

Demirören,  “Her dakika kavga, otobüs parçalama, küfür… İstediğimiz seyirci yavaş yavaş gelmeye başladı. Passolig çıktıktan sonra seyirci yükseliyor. Kadın seyirci arttıkça, küfürlü tezahürat azalıyor. Belli reformlar sancılı oluyor. Sporun içinde olan herkese büyük iş düşüyor. Benim en büyük korkum, başka sporlara da kaymaları. Şiddet ve olumsuzluk, kavga bitmeli.” yorumunu yaptı.

Öte yandan diğer liglerdeki seyirci ortalamaları dikkat çekici seviyede. İngiltere 1. Ligi (Championship) ortalaması, Türkiye’nin neredeyse iki katına ulaşmış durumda.

Yayıncı kuruluş beIN Sports’un sunduğu verilere göre seyirci ortalamaları şu şekilde :

Almanya Ligi   :  43.300
İngiltere Premier Lig  : 36.461
İspanya La Liga : 28.568
İtalya Serie A : 22.162
Fransa Ligue 1  : 20.896
Hollanda 1. Ligi : 19.387
Almanya 1. Ligi : 19.165
İngiltere 1. Ligi : 17.352
Süper Lig  : 8.427

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...