"Taraftarların dönüşü için çözüm bulunmalı"

12.08.2020 - 12:10 | Son Güncellenme: 12.08.2020 - 12:13

Koronavirüs, taraftarları tribünlerden zorunlu olarak kopardı. Almanya'da futbolseverlerin tekrar tribünlere dönüşü tartışılıyor. Tartışmalara, Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge de katıldı. Maçlar seyircili olmalı mı, olmamalı mı?

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih'in Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, tribünlere taraftarların geri dönüş ihtimali hakkında değerlendirmelerde bulundu. Almanya'da yeni sezonda maçlar seyircili mi, seyircisiz mi oynanmalı? Bu konu son günlerde sıkça tartışılıyor ve siyasilerden Ekim ayı sonuna kaar maçların seyircisiz oynanması yönünde tavsiyeler geliyor. Rummenigge, konuda hakkındaki fikrini ve tespitlerini paylaştı.

Rummenigge: "Umarım maçları seyircili oynayabiliriz"

Stadyumda taraftarların olmamasının önemli bir dezavantaj yarattığını dile getiren Rummenigge, "Geçen Perşembe, Allianz Arena'da Münih sağlık departmanı ile bir teftiş yaptık. Meslektaşımız Jan Dreesen, uzmanlarla 50 sayfalık bir rapor yazdı. Bu konsepti A'dan Z'ye biliyorum. Umarım yakın zamanda tekrar maçları seyircili oynayabiliriz" dedi.

Chelsea maçı ve taraftarlar otopark hatırlatması

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Chelsea ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında garip bir atmosfer olduğunu söyleyen Rummenigge, "Gerçekten de tuhaf bir atmosfer vardı. Seyircisiz futbol tabii ki hiç eğlenceli değil. Eğer taraftarların tekrar stada dönmesine onay çıkarsa, Allianz Arena'da en büyük kapalı otoparka sahibiz. Orayı da kullanabiliriz" ifadelerini kullandı.

"Seyircilerin dönmesi için çözüm bulunmalı"

Öte yandan Rummenigge, koronavirüs sebebiyle verilen zorunlu ara sonrasında Almanya'nın futbola dönüş yaparak öncü olduğunu ve taraftarların stadyuma dönüşü konusunda da durumun böyle olması gerektiğini savundu. Rummenigge, "Önemli olan futbola güven duymak. Almanya'da futbolun güvenli bir şekilde oynanacağını kanıtladık. Seyircilerin de yavaş yavaş dönmesi için çözüm bulunması gerekiyor" açıklamasını yaptı. Bundesliga'da yeni sezon 18 Eylül'de başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler