Kalle Rovanpera tarihe geçti: En genç şampiyon

Cüneyt Muharremoğlu
02.10.2022 - 12:05 | Son Güncellenme: 02.10.2022 - 12:43

22 yaşındaki Finladiyalı Kalle Rovanpera, Yeni Zelanda'da zafere ulaşarak, 2 yarış kala Dünya Ralli Şampiyonası’nda zaferini ilan etti ve tarihin en genç şampiyonu oldu.

AJANSSPOR HABER

Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC), Yeni Zelanda Rallisi ile devam edildi. Ralliyi kazanan Red Bull’un 22 yarışındaki pilotu Finladiyalı Kalle Rovanpera, 2 yarış kala WRC şampiyonu olmayı garantiledi. Bu sezonki 6. zaferini kazanan Fin pilot, 1995’te Colin McRae’den elinden en genç şampiyon olma unvanını aldı.

Sebastian Loeb ve Ott Tanak’ı geçti

Rovanpera, 276,44 kilometre uzunluğuna sahip 17 etaplık Yeni Zelanda Rallisi’ni 2 saat 48 dakika 1 saniyede tamamladı. Sebastian Loeb ve Ott Tanak, Fin pilotun  arkasında ikinci ve üçüncülüğü aldı. Fin pilot bu sezon İsveç, Hırvatistan, Portekiz, Kenya, Estonya’da birinciliği kazanmayı başarmıştı.   Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun 12’nci yarışı, 20-23 Ekim’de İspanya’da yapılacak.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de korku dolu anlar, Gasly’nin aracı alev aldı!
Habere Git

En genç şampiyon oldu

Yarışı kazanmasıyla 22 yaşındaki Rovanpera, WRC şampiyonu olmayı garantiledi. Fin pilot böylece 1995’te 27 yaşındayken birinciliği kazanan Colin McRae’nın elinden en genç şampiyon olma unvanını aldı. Rovanpera, ayrıca 2002’de birinciliği kazanan Marcus Gronholm ardından 20 yıl sonra şampiyonluğa uzanan ilk Finlandiyalı oldu.

Kalle Rovanpera kimdir?

Kalle Rovanpera, üç yaşında motosiklet, sekiz yaşında araba kullanmayı başladı. Genç yaşta yeteneği keşfedilen pilot Red Bull ile anlaşma sağladı. 22 yaşındaki Finlandiyalı, en Genç ulusal ralli şampiyonu, ilk WRC2 Pro Dünya Şampiyonu, en genç WRC etap galibi, podyuma çıkan en genç WRC pilotu oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler