''Tarih yazarak giden de biziz, küme düşen de biziz''

24.03.2021 - 23:22 | Son Güncellenme: 24.03.2021 - 23:33

Hollanda’ya attığı 3 gol ile yıldızlaşan Burak Yılmaz, Milli Takımımızın galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ‘Türkiye olarak tek yürek olabiliyoruz’ dedi.

''Tarih yazarak giden de biziz, küme düşen de biziz''

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takımın yıldızı Burak Yılmaz, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne gollerle başladı. Hollanda karşısında attığı 3 golle hat-trick yapan 35 yaşındaki yıldız oyuncu, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada da ‘Gurur verici bir olay. Önce hocama sonra takım arkadaşlarıma teşekkür ederim’ dedi.

 

'Ülke olarak tek yürek olabiliyoruz'

Hollanda’yı gruptaki 1 numaralı rakip olarak gördüklerini belirten tecrübeli forvet,''Avrupa Şampiyonası'na tarih yazarak giden de biziz, küme düşen de biziz. Ülke olarak tek yürek olabiliyoruz. Milli maçlar bizi birbirimize bağlıyor. Güzel bir ortam var. 3 puanla başlamak güzel. Hollanda'yı bir numaralı rakip olarak görüyoruz. 1-2 saat sonra bu maçı unutup Norveç maçına odaklanacağız.'' şeklinde konuştu.

 

Ronaldo'nun önüne geçti!

Burak Yılmaz, 15, 34 ve 81. dakikalarda attığı gollerle Hollanda karşısında attığı gollerle Türkiye’ye galibiyeti getirdi. Attığı 3 golle birlikte Hollanda karşısında oynanan son 3 maçta 5 golle ulaşan Burak Yılmaz, A Milli formayla ise toplam da 27 golle ulaştı.

Öte yandan Yılmaz, 2000'den bu yana Hollanda'ya en fazla gol atan oyuncularda 5 gol ile zirvenin sahibi oldu. Ardından 4 gol ile Cristiano Ronaldo geliyor.

 

Senin için hazırladığımız haberler