Meksika'nın başkentinde dünyanın en kalabalık boks dersi düzenlendi

Orhan Gülek
19.06.2022 - 15:38 | Son Güncellenme: 19.06.2022 - 15:42

Dünyanın en yüksek katılımlı boks dersi Meksika'da gerçekleşti. Başkent Mexico City'nin tarihi merkezindeki meydanda açık havada yapılan boks dersine 14 bin 299 kişi katıldı.

Meksika'nın başkentinde dünyanın en kalabalık boks dersi düzenlendi

AJANSSPOR - HABER

Meksika'nın başkentinde 14 bin 299 kişinin katılımıyla dünyanın en kalabalık boks dersi düzenlendi. 50 boksörün verdiği ders yarım saat sürdü. Etkinliğin Guinness Rekoru alması beklenirken; en kalabalık boks dersi dünya rekoru 2017 yılında Rusya'da 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşmişti.

Meksika bayrağını simgelediler

Düzenlenen boks dersinde Dünya Boks Konseyi Başkanı Mauricio Sulaiman'ın yanı sıra Andy Ruiz ve Oscar Valdez gibi dünya şampiyonluğu bulunan 50 boksör yer aldı. Mexico City'nin tarihi merkezinde sabah toplanmaya başlayan katılımcılar yeşil, beyaz ve kırmızı renkli tişört giyerek Meksika bayrağını simgeleyecek şekilde meydana dizildi.

30 dakika sürdü

Meksika milli marşının okunmasının ardından eğitmenler eşliğinde ısınma hareketleri ile başlayan tarihi boks dersi yaklaşık 30 dakika sürdü. Mexico City Valisi Claudia Scheinbaum Covid-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle etkinliğe katılamazken sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla, etkinliğe katılarak destek veren dünya şampiyonu boksörlere ve tüm öğrencilere teşekkürlerini iletti.

İlgini Çekebilir
VİDEO - Hayali rakibine yumruk atan boksör beyin kanaması geçirdi
Habere Git

Guinness Rekoru alması bekleniyor

Dünya Boks Konseyi Başkanı Mauricio Sulaiman etkinlik sonrası organizasyon yöneticilerini tebrik ederken kendilerine günün hatırası olarak üzerinde Guinness Rekoru simgesi bulunan bir altın kemer hediye etti. Organizasyon tarafından yapılan açıklamaya göre 14 bin 299 kişinin katıldığı etkinliğin Guinness Rekoru alması bekleniyor. En kalabalık boks dersi dünya rekoru 2017 yılında Rusya'da 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşmişti.

Senin için hazırladığımız haberler