Tekvando Grand Prix Finalleri'nde Tarih Yazan Milli Sporcu Olimpiyat Madalyası İstiyor

Akın Ungan
29.12.2022 - 12:26 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 12:39

2022 Tekvando Grand Prix Final Müsabakaları'nda birinci olarak altın madalya alan en genç sporcu olan Sude Yaren Uzunçavdar olimpiyat madalyası istiyor.

Tekvando Grand Prix Finalleri'nde Tarih Yazan Milli Sporcu Olimpiyat Madalyası İstiyor

Suudi Arabistan'da düzenlenen 2022 Tekvando Grand Prix Final Müsabakaları'nda birinci olarak, organizasyon tarihinde altın madalya elde eden en genç milli sporcu unvanını alan ve tarihe geçen Sude Yaren Uzunçavdar, AA'ya konuştu. Uzunçavdar, yeni hedefini açıkladı.

Babaannesi, babası ve halasından bayrağı devraldı

Sude Uzunçavdar, babaannesi, babası ve halasından sonra tekvandoya devam etti. Genç yaşına rağmen tekvandoda önemli başarılar elde eden Sude Uzunçavdar, yeni derecelere imza atmak istiyor.

Sude Uzunçavdar'ın başarıları

Bulgaristan'da Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası, Konya'da İslam Oyunları Şampiyonluğu ve Suudi Arabistan'daki 2022 Tekvando Grand Prix Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu, Arnavutluk'ta düzenlenen Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda ise ikinciliği elde etti.

İlgini Çekebilir
"Eyvah! Ringde babam var"
Habere Git

Ailesinin desteğiyle tekvandoya başladı

Sude Uzunçavdar, babaannesi, babası ve halasının da tekvando geçmişinden bahsetti. Uzunçavdar, ailesinin desteği ve teşvik etmesiyle tekvandoya başladığını söyledi.

"Ülkeme altın madalyayı getirmek için mücadele ediyorum"

Sude Uzunçavdar, "Hedefim her sporcunun hayali olduğunu gibi olimpiyat şampiyonluğu. Bu hedefime her geçen gün daha çok yaklaştığımı düşünüyorum. Ülkeme altın madalyayı getirmek için mücadele ediyorum" ifadelerini kullandı.

"En iyi İngiliz rakibimi yenerek şampiyon oldum"

Uzunçavdar, "Bu başarımdan çok mutluyum, çok zorlu rakiplerimi yendim. Aynı gün üst üste çıktığım müsabakaları kazandım. Şampiyonadaki en iyi İngiliz rakibimi yenerek şampiyonluğu adıma yazdırdım" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
2022'de tekvandoda kürsüye doyduk!
Habere Git

Babası ve antreörü açıklama yaptı

Sude Uzunçavdar'ın babası ve antrenörü Serkan Uzunçavdar da açıklamalarda bulundu. Milli sporcunun babası, tekvando sporuna üç kuşaktır hizmet ettiklerini ifade etti.

"Riyad'da Sude, resmen bir tarih yazdı"

Serkan Uzunçavdar, "Bu başarıların en büyük destekçileri teknik direktörümüz Ali Şahin ve federasyon başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Riyad'da Sude, resmen bir tarih yazdı. Dünya tarihinde 17 yaşında bir sporcunun böyle bir madalya alması bu güne kadar görülmüş bir şey değildi" dedi.

"Sude'nin bir çok sporcuya örnek olduğunu düşünüyorum"

Sözlerine devam eden Uzunçavdar, "Rakipleri çok ama çok güçlüyken yaş oranı iki kat olan sporcularla mücadele etti. Ben Sude'nin bir çok sporcuya örnek olduğunu düşünüyorum. İsteyince, çalışınca ve mücadele edince, kazanılmayacak hiçbir başarı yok" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler