Derbi sonrası sular durulmuyor! Dursun Özbek'ten Ali Koç'a yönelik flaş açıklamalar

20.05.2024 - 17:01 | Son Güncellenme: 20.05.2024 - 18:38

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, dün 1-0 mağlup oldukları Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Derbi sonrası sular durulmuyor! Dursun Özbek'ten Ali Koç'a yönelik flaş açıklamalar

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbinin ardından yaşanan olaylar futbol dünyasına damga vurmuştu. İki kulüp arasında gerginlik devam ederken Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve başkanvekili Erden Timur, bugün tekrar kameraların karşısına geçti.

İşte Dursun Özbek ile Erden Timur'un açıklamaları

"Ali Koç'un şımarıkları artarak devam ediyor"

İlk olarak Ali Koç'un RAMS Park'a gelişi ve çıkan olaylar hakkında konuşan Özbek, “Dünkü olaylar, yapılan ahlaksızlıklar tüm spor kamuoyu gözünde tezahür etti. Bu olaylara sebep olan baş ahlaksız ve yancıları, ona çanak tutan kamu görevlileri hakkında gerekli suç duyurularının hepsini yaptık. Ali Koç'un şımarıkları artarak devam ediyor. Kimse de bu şahıstan dönüp hesap sormuyor.” dedi.

"Bu söylediklerim tek tek kameralarda var"

Özbek, “Ali Koç maç sonrası polis eşliğinde trafik durdurularak, polis eşliğinde stada kaldı. Güvenlik görevlileri şehir eşkıyasının korumalığını yapmıştır. Bu söylediklerim tek tek kameralarda var. Ali Koç iyi dinle, bu yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım!” ifadeleri kullandı.

"Ben Galatasaray'ın başkanıyım. İyilik kazanacak"

Şampiyon olacaklarını vurgulayan Özbek, “Ali Koç senin tüm camiaları karşı karşıya getirmek için bir proje olduğunu Türkiye görecek. Son altı ayda yapılanları hatırlayın. Ali Koç bu yaptıklarını bana sökmez, bunu bil! Ben Galatasaray'ın başkanıyım. İyilik kazanacak, Galatasaray şampiyon olacak! Galatasaray bu şampiyonluğu önceliğe almıştır, inşallah 24 olacak! Değerli bir şampiyonluk.” dedi. 

"2400 tane devlet polisi buraya memur edilmiş"

Güvenlik güçlerinin durumuna da değinen Özbek, “Burada söylediklerimizin hepsi aklımızdan geçen, icat edilmiş şeyler değil. Hepsi kameralar var. Daha önce yapılanların hepsi basında, videolarda var. Bir tarafta stadyumun koruması için 2400 tane devlet polisi buraya memur edilmiş. Teşekkür ediyoruz devletimize. Bu maç önemli bir maç, şampiyonluğu etkileyecek bir maç. Stadyumu korumakla görevli arkadaşlar, maç bittikten 1.5 saat sonra escort ediyorlar, stadyuma giriliyor, akreditasyon alanlarına giriliyor. Daha fazlasını söylemeye gerek yok. Herkes kamera kayıtlarına baksın. Orada her şey var. Dünkü olayla ilgili söylemek istediklerim bundan ibaret.” dedi.

"Ellerinden gelen bu"

Özbek, “Yapabilecekleri tek şey bu. Ellerinden gelen bu. Gerek bahsettiğiniz oyuncu ismini söylemek istemiyorum. Isınmadan beri tek yapabilecekleri bu, kaos ve gerginlik yaratmak. Olayı futbolun dışına taşımak.” dedi.

"Sahte kabadayılık değil de nedir"

Özbek, “Gözlerinizle gördünüz olanları. Bizim bir şey söylememize gerek dahi yok aslında. Fakat, camiamızı temsilen duruşumuzu ifade etmek istiyoruz. Boş sahada yanına silahlı korumalar, 70-80 tane yancısı… Bu işin bir statüsü var. Burası Galatasaray'a ait bir yer. Belli bir süre TFF'nin yetkisi altında, takip eden insanları var federasyonun. Akreditasyon alanına giren kişiler bellidir. Ben dahi belli bir süre dahi akreditasyon alanına giremem. Bu TFF'nin görev süresi bitince orası Galatasaray'ın evidir. Sen geliyorsun, aynı haneye tecavüz eder gibi... Tek başına da gelemiyorsun. Silahlı korumalar, 80 kişi, stadyum boşalmış, seyirci boşalmış, sahte kabadayılık değil de nedir. Sahte kabadayılık değil de nedir. Niye yapıyorsun? Galatasaray gibi büyük bir camiada, daha önce söyledim, sen camiaları birbirine kırdırmak için bir proje yapıyorsun.” dedi.

"Görevlilere ne yaptıkları kameralarda yok mu?"

Özbek, “Polis görevlisi arkadaşlara sesleniyorum. Yahu siz bunları bilmiyor musunuz? Siz bunların farkında değil misiniz? Silahlı korumaların stadyum içinde ne işi var? Stadyum boşalmış herkes evine gitmiş. Orada sadece görevliler var. Görevlilere ne yaptıkları kameralarda yok mu? Çekilmedi mi?” dedi.

"Yazıklar olsun ya yazıklar"

Özbek, “Bir şeye çok yazık, Ali Koç önemli bir ailenin ferdi. İyi bir eğitim almış birisi. Ailesinin gücü belli. Bu gücün arkasında, böyle bir işe tevessül etmek, böyle bir işe girişmek, insanları birbirine düşürmek, bunun hesabını kim verebilir ya? Yarın böyle bir olay vuku bulduğu zaman durumdan vazife çıkarmak isteyenler olmayacak mı? Bu gerginliği yaratıyorsun, sadece bu seviyede mi kalır? Bu durumdan vazife çıkarmak isteyenler olursa bunun hesabını kim verecek? Yazıklar olsun ya yazıklar!” dedi.

"Spor yöneticiliğinde var mı?”

RAMS Park'ta çıkan olaylar hakkında Özbek, “Galatasaray Stat Müdürü Ali Çelikkıran'a 7-8 kişi saldırdılar. Böyle bir şey delikanlılıkta var mı? Spor yöneticiliğinde var mı? Olayları nereden nereye, taşıyorlar nereden nereye? Kendisi federasyona gidip hakemleri tartaklayın demedi mi? İzmir grubuna şöyle böyle yapın demedi mi? AVM'lerde fotoğraf çekin demedi mi? Bu nasıl bir spor adamı? Bunu kimse futbolla izah edemez. Ya sen neyine güveniyorsun, bu desteği gücü nereden alıyorsun da bu kadar!” dedi.

"Bu gidişat iyi bir gidişat değil"

Yaşanan olayların incelenmesi gerektiğini dile getiren Özbek, “Bu sahte kabadayılık, bu sokak kabadayılığı öyle bir şeydir ki önüne geçilemez. Emniyet Müdürüme, Sayın Valime değerli savcılarıma ve devletime sesleniyorum, Bu gidişat iyi bir gidişat değil. Son 6 aydır olanları gözden geçirin. Riyad'dan beri neler neler oluyor” dedi.

“İnsanları dövdün, ne kazandın Ali Bey"

Ali Koç'a seslenen Özbek, “İnsanları dövdün, ne kazandın Ali Bey! Toplumu bölmeye ve toplum içine husumet tohumları ekmeye çalışmak memlekete ihanetten öte bir şey değildir.” dedi.

"Koruma ordusu mu bekletelim?"

Özbek, “Bize haber geldi ve biz gelene kadar Ali Koç stadı terk etmişti. Bir gün silahlı birileri gelir ve sahayı basar diye orada koruma ordusu mu bekletelim? Böyle mi olması lazım bundan sonra? Olayların boyutunu şöyle analiz edin, Ali Koç geldiğinde orada mı olsam iyiydi, orada olmamam mı iyiydi? Yazıklar olsun! Yazıklar olsun ki sen değerli bir ailenin çocuğusun. Yazıklar olsun sana!” dedi.

Erden Timur: "Yerdeki insana o kadar vurulunca hukuk kuralından bahsettim"

"Düşmüşe ne kadar vurursan kahraman oluyorsun" diyen Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur ise, şu ifadeleri kullandı:

“Bir tarafın başından beri kayrılması, işi bu noktaya getirmiştir maalesef… Adalet olmadığında insanlar, camialarının gücüyle, ki çok büyük güce sahip camiayız, kaygılandırılarak, hatalar yaptırıldıkça, TFF eyyama göre karar verince böyle olur. Adaletin olmadığı yerde ot bitmez. Açıkça söyledim orada. Ali Koç onu söylüyor, Trabzon'la ilgili olmaması gereken bizim oyuncuların ceza alması... Trabzonspor o zaman, hatasını kabul edip en yüksek ceza verilsin bize demişti. Ben konuştuğu zaman. Bir camia hata yaptığını kabul ediyorsa, sen hala hatasını kabul etmiş insana 'Sen şöylesin' diyorsun. Maalesef bizim ülkede bu işe yarıyor. Düşmüşe ne kadar vurursan kahraman oluyorsun. Güçlüden de hep iki adım öte duruyorsun. Adam hatasını kabul etmişse bunların kesinlikle kabul etmemesi lazım dersin, bir cümleyi geçmedim, o da manipülasyon, kısa geçtim. Yerdeki insana o kadar vurulunca hukuk kuralından bahsettim. Ne yapalım, insanlar istemiyor diye hukukun dışına mı çıkalım. Biz de yapmış olsak bize de en çok ceza verilmesi gerekir dedim”

"Ne yapalım, insanlar istemiyor diye hukukun dışına mı çıkalım"

Timur, “Bir tarafın başından beri kayrılması, işi bu noktaya getirmiştir maalesef… Adalet olmadığında insanlar, camialarının gücüyle, ki çok büyük güce sahip camiayız, kaygılandırılarak, hatalar yaptırıldıkça, TFF eyyama göre karar verince böyle olur. Adaletin olmadığı yerde ot bitmez. Açıkça söyledim orada. Ali Koç onu söylüyor, Trabzon'la ilgili olmaması gereken bizim oyuncuların ceza alması... Trabzonspor o zaman, hatasını kabul edip en yüksek ceza verilsin bize demişti. Ben konuştuğu zaman. Bir camia hata yaptığını kabul ediyorsa, sen hala hatasını kabul etmiş insana 'Sen şöylesin' diyorsun. Maalesef bizim ülkede bu işe yarıyor. Düşmüşe ne kadar vurursan kahraman oluyorsun. Güçlüden de hep iki adım öte duruyorsun. Adam hatasını kabul etmişse bunların kesinlikle kabul etmemesi lazım dersin, bir cümleyi geçmedim, o da manipülasyon, kısa geçtim. Yerdeki insana o kadar vurulunca hukuk kuralından bahsettim. Ne yapalım, insanlar istemiyor diye hukukun dışına mı çıkalım. Biz de yapmış olsak bize de en çok ceza verilmesi gerekir dedim” dedi.

Dursun Özbek: "Ben oradaki görevli arkadaşa sesleniyorum. Devlet sana maaş veriyor..."

Tekrardan söz alan Dursun Özbek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi seçimde belki de bunu bir kahramanlık hikayesi olarak anlatacaksın. 'Silahlı adamlarımla gittim, sahaya da çıktım' diye anlatacak, dinleyeceğiz. İyi ki orada değildim. Ne olacak benim de korumalarım var. Bunlar karşı karşıya gelecek. Al sana bir sürü olay. Boş stadyumda kabadayılık yapmak kolay. Eğer birazcık yüreğin varsa mekanın sahibi oradayken bunu yapman lazım. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın, polis bizim polisimiz, bizim güvencemiz, huzurumuzun bekçileri. Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Ben oradaki görevli arkadaşa sesleniyorum. Devlet sana maaş veriyor, oraya seni gönderiyor. Niye gönderiyor, niye gönderiyor, niye gönderiyor?”

"Adamlar ellerini kollarını sallaya sallaya geliyor"

Özbek, “6222 diye bir yasa var. Bu yasa çerçevesinde biletsiz stadyuma girmeye yeltenen kişileri tek tek yakalıyorsunuz. Tek tek, karakola götürüp ifadesini alıyorsunuz. Peki maç bitmiş, orası artık Galatasaray'ın uhdesinde, evi haline gelmiş. Birileri geliyor sizin evinizin kapısını kırıyor, içeri giriyor. Haneye tecavüz ediyor, sen de ona eşlik ediyorsun, sen de oradasın. Kameralarda var. İnsan sormaz mı, Ya arkadaş ne işiniz var, maç dağıldı gitti, niye geldiniz, stadyumunuzun yolunu mu şaşırdınız? diye? Adamlar ellerini kollarını sallaya sallaya geliyor, orada kabadayılıklarını yapıyor, elini kolunu sallaya sallaya çıkıyor. Bunu nasıl izah edecek? Bunu kim bize nasıl izah edecek?” dedi.

"Bu başarısızlıkta kimse böyle bir risk alabilir mi?"

Özbek, “Dün akşam olanların planlı olmaması imkansız! Planlı ve bize açıkça kast var. Amaçları bizi devletimizin polisiyle karşı karşıya getirmekti. Ali Koç veya bir başkasının seçim öncesi şöyle bir sahneyle karşılaşmayı göze alacağınızı düşünüyor musunuz? Polisler durduruyor. Giremiyorlar. Bu başarısızlıkta kimse böyle bir risk alabilir mi? Almaz. Önceden bu işin garantisi mi alındı? Bunlar aydınlatılmalı… Ali Koç'a içeri girmesi için bariyeri kim açtırdı? Bakın gece vakti, birisi dükkanın kepenginin kilidiyle oynuyor, polis arabası oradan geçiyor, polis sormaz mı arkadaş sen ne yapıyorsun nesin, diye? Burada getiren o. Burada getiren ve eşlik eden o.” dedi.

"Kıskançlık ve fitne ile dağıtmak"

Özbek, “Erden Timur düşmanlığı şuradan geliyor. Birçok anlamda o kadar başarılı iki sene geçirdik ki. Kıskançlık ve fitne ile dağıtmak. Galatasaray'ın bugünkü finansal yapısının ulaşmak istediği noktadan endişeleri var.” dedi.

Timur: "Benim söylediğim her şey hukuka uygun"

Timur ise, “Hepimizin hatası oluyor. Camiaların gerilmemesiyle ilgili çok çaba veriyoruz. Birisi, birisine bir şey yapsa hesap veremeyiz. En son Trabzonspor maçıyla ilgili ceza meselesine takılmışlar. Benim söylediğim her şey hukuka uygun. Bugün ve Konyaspor maçına kadar olan süreçte herkes, Galatasaray'ın göstereceği birlikteliğe ve dirayete şahit olacak. Biz finalleri oynamayı bilen takımız.” dedi.

Karşılıklı tekrar söz alan Erden Timur ve Dursun Özbek, şu ifadeleri kullandı:

Erden Timur: “Bu şampiyonluğun çok çok çok önemli olduğunu biliyoruz. Mayıs, Galatasaray için seçim ayı değil, şampiyonluk ayıdır. Seçim çalışmalarıyla ilgili her şeyi bu yüzden başkanımız iptal etti.”
 
Dursun Özbek: “Ali Bey zaten 'Biz bundan sonra fıtratımızda olan, olmayan her şeyi yapacağız' dememiş miydi? Duymadınız mı? Şu anda yapılan bu. “TFF'de bir gün herkesin içinde Ali Bey, Erden Timur'a 'Sen Koç ailesini tanımıyorsun, seni bitireceğim!' dedi."
 
Erden Timur: “O kısımları duymadım başkanım. Ona benzer bir şeyler söyledi.”
 
Dursun Özbek: “Ayağa kalktım ve ben de 'Sen kimsin, otur aşağıya!' dedim. Sen benim başkanvekilimle nasıl böyle konuşursun?”

Senin için hazırladığımız haberler