Tarihi fırsat elden kaçtı! Ali Koç ve Dursun Özbek...

Özgür Koç
13.02.2024 - 13:56 | Son Güncellenme: 13.02.2024 - 14:11

En son, Omuz Omuza Yardım Kampanyası için kamuoyunun önüne birlikte çıkan Ali Koç ve Dursun Özbek'i yeniden bir araya getirme fırsatı son anda elden kaçtı. İşte detaylar...

Tarihi fırsat elden kaçtı! Ali Koç ve Dursun Özbek...

AJANSSPOR - HABER

İstanbul’un önde gelen kulüplerinin sporcuları ve yöneticilerini, kentin 2036 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları yolculuğunda bir araya getiren “100. Yılda Olimpiyat Hedefine Doğru” başlıklı buluşma, Şişli’deki Hilton İstanbul Bosphorus’da gerçekleştirildi. 

Koç ve Özbek, İmamoğlu'nun davetlisi olarak geceye katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul organizasyonuyla düzenlenen buluşma, aralarında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in de bulunduğu, spor dünyasının birçok ünlü ismini bir araya getirdi. Buluşmada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ve Dünya Olimpianlar Derneği CEO’su Mike Miller birer konuşma yaptı.

Dursun Özbek, Ali Koç'la aynı kareye girmedi

Buluşmaya katılan Ali Koç ve Dursun Özbek, buluşmanın ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ayrı ayrı bir araya gelse de toplu fotoğraf çekiminde yine aynı karede yer almadılar. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç organizasyonun son bölümünde gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekiminde yer alırken, fotoğraf çekimi öncesi salondan ayrılan Dursun Özbek'in yerine Galatasaray'ı temsilen İkinci Başkan Metin Öztürk toplu fotoğraf çekimine katıldı.

Tarihi fırsat elden kaçtı

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk için amansız bir rekabet içerisine girdiği Süper Lig'de hemen hemen her karşılaşma sonrasında iki kulüpten yapılan sert açıklamalar tansiyonun yükselmesine neden oluyor. Milyonlarca taraftarı olan iki kulübün aynı karede yer alarak birlikte poz vermesi, iki kulüp arasındaki tansiyonun düşmesi ve ilişkilerin normalleşmesini sağlama adına önemli bir adım olacaktı ancak bu tarihi fırsat elden kaçmış oldu.

Yan yana yardım topladılar

Sık sık birbirleri aleyhinde yaptıkları sert açıklamalarla karşı karşıya gelen iki başkan, 6 Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketinin ardından 15 Şubat'ta düzenlenen Türkiye Tek Yürek yardım kampanyası için televizyonda yan yana bağış toplamış, iki başkanın bu çabası büyük takdir toplamıştı. Ali Koç ve Dursun Özbek 2 Mart 2023'te ise Futbol dünyasının depremzedeler için bir araya geldiği "Omuz Omuza" kampanyasının açılış gecesinde yine birlikte depremzedeler için bağış toplanması için uğraş vermişti.

Koç yayına davet etti, Özbek kabul etmedi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, daha önce bir kaç kez Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i kendisinin belirleyeceği kanal ve saatte kamuoyu önünde tartışmaşa davet etmişti. Özbek, Koç'un bu davetini 'futbolu sahanın dışına çıkarma amacına yönelik çaba içerisinde olduğu net bir şekilde görülüyor' ifadeleriyle geri çevirmişti.   

Senin için hazırladığımız haberler