Tarihi karar! Menajerler artık istediği gibi at oynatamayacak

Cüneyt Muharremoğlu
07.01.2023 - 12:23 | Son Güncellenme: 07.01.2023 - 12:35

FIFA futbolcuların temsilcileri konusunda radikal bir adım attı. 9 Ocak'ta yürürlüğe girecek yönetmelikle oyuncuların birden çok temsilcisinin olma şansı kalmadı. Menajer ücretlerine sınır geldi.

Tarihi karar! Menajerler artık istediği gibi at oynatamayacak

AJANSSPOR HABER

Futbolun en çok tartışılan unsurlarından biri oyuncuların temsilcileri. Futbolcunun hakkını savunmak için kulüplerle masaya oturan menajerlerin kendileri için talepleri, bazen oyuncuyu takımlarından ayırmak için yönlendirmeleri onları eleştirilerin odağına koyuyor.

Yeni FIFA Futbol Menajerleri Yönetmeliği

Futbolun en büyük karar organı FIFA da son dönemlerde yaşanan rahatsızlıkların önüne geçmek için harekete geçti. Uzun süren çalışmalar sonunda Yeni FIFA Futbol Menajerleri Yönetmeliği hazırlandı. 

9 Ocak 2002'de yürürlüğe giriyor

FIFA Konseyi'nin aralık ayında Doha'da onayladığı yönetmelik 9 Ocak'ta yani bu pazartesi yürürlüğe giriyor. Futbolcu ve temsilcilerin 1 Ekim'e kadar yeni yönetmeliğin gerekliliklerini uygulaması şart.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi duyurmuştu! FIFA listeyi açıkladı, Alper Ulusoy tarihe geçti
Habere Git

Yeni yönetmelikle neler geliyor?

Yeni yönetmelikle birlikte yetkisiz menajer devri kapanıyor. Sadece lisanslı futbolcu temsilcileri oyuncuları temsil edebilecek.

Futbolcu birden fazla menajerle çalışamayacak

Yönetmelikteki en önemli değişikliklerden biri futbolcuların birden fazla menajer tarafından temsil edilmesinin yasaklanması oldu.  Transferlerde birden fazla menajerin bulunması çıkar çatışmalarına neden oluyordu. 

Menajer ücretlerine tavan geliyor

Yönetmeliğin getirdiği yeni bir değişilikse menajer ücretlerine tavan sınırı getirmesi. Bunun menajerlerin kendileri için yaptığı yüksek ücret talebinin önüne geçilmesi planlanıyor.

İlgini Çekebilir
"Toplam 39 hakemimiz 2023 FIFA hakemleri listesine girdi"
Habere Git

FIFA: Etik standart garantisi getiriyor

FIFA, internet sitesinden yaptığı açıklamada, yeni kuralların futbol menajerliği mesleği için asgari profesyonel ve etik standartları garanti altına alacağını vurguladı.  

Mali şeffaflık sağlanacak

FIFA açıklamasında şöyle denildi: "Yeni yönetmelikle daha adil ve daha şeffaf bir futbol transfer sisteminin kurulmasına yönelik önemli bir adım atılmış olacak.  Transfer sisteminin bütünlüğünü korunacak ve daha fazla mali şeffaflık sağlanacak." 

Senin için hazırladığımız haberler